150.000 TL faizsiz Evlilik Kredisi'nde başvurular başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı evlilik kredisi müjdesinin detayları açıklandı!

150.000 TL faizsiz Evlilik Kredisi'nde başvurular başlıyor!
Yayın Tarihi: 24.10.2023 17:40:00

Yeni evlenen çiftlere devletten faizsiz kredi kampanyası hayata geçiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi kampanyası başvuruları başlıyor.
Peki devlet destekli evlilik kredisi almak için başvuru şartları neler?

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlenemeyen gençlere geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mutlu haberi vermiş ve devletten yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi destek paketine müjdelemişti. Düğün masrafı, ev dizme, gelinlik damatlık derken adeta artık bir servet harcanan evlilik müessesesi için gençlere devletten tam destek geldi.

Evlilik hayali olan, artık yuva kurmak isteyen ancak maddi durumu yetersiz olan çiftler için evlilik kredisi detayları geldi. Toplamda tamı tamına150 bin TL verilecek olan evlilik kredisi faizsiz olacak. Peki evlilik kredisinden kimler yararlanabilecek? Evlilik kredisinde evlenen çiftler için yaş sınırı olacak mı? İşte tüm soruların cevapları!


Uzun zamandır üzerinde çalışılan evlilik kredisi için sona gelindi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni evlenecek gençlere faizsiz 150.000 TL kredi müjdesini açıklamıştı. Evlenecek genç çiftler için başvurular başlıyor. Aile ve Gençlik Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan proje kapsamında yeni evlenen çiftlere faizsiz evlilik kredisi verilecek. Başvuruların hem Aile ve Gençlik Bakanlığı hem de e-Devlet üzerinden yapılacağı söz konusu kredi kampanyası için detaylar da geldi.

YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Evlilik kredisinde en merak edilen sorulardan biri yaş sınırının olup olmaması. Devletin verdiği 150 Bin TL'lik evlilik kredisi paketinde yaş sınırı olacak mı? ​Evlilik hayali ile yanıt tutuşan ancak maddi durumu yetersiz vatandaşlara verilecek olan 150.000 TL evlilik kredisi destek paketinde yaş sınırı için belirlenen kriter henüz açıklanmadı. Ancak evlilik kredisi başvuru şartlarında yaş sınırının bulunması bekleniyor.

Aile ve Gençlik Bakanlığı'nın vereceği 150.000 TL evlilik kredisi için Cumhurbaşkanı'nın söylemlerinden yola çıkılarak genç çiftler ifadesi bu kredide bir yaş sınırının bulunma ihtimalini arttırıyor. Ancak şu an için henüz resmi olarak şartlar açıklanmadı.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR