Cumhurbaşkanı Canlı Yayında Duyurdu: KYK Burs ve Kredi Miktarları Büyük Artışla Açıklandı

Cumhurbaşkanı Canlı Yayında Duyurdu: KYK Burs ve Kredi Miktarları Büyük Artışla Açıklandı

Cumhurbaşkanı Canlı Yayında Duyurdu: KYK Burs ve Kredi Miktarları Büyük Artışla Açıklandı
Yayın Tarihi: 1.11.2023 17:45:00

Türkiye'nin eğitim sistemi için tarihi bir dönüm noktasına tanıklık ediyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşen Kabine toplantısının ardından, gençlerimize verilen destek daha da güçlendi. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi miktarlarının artırılacağı müjdesi, ülkenin dört bir yanında eğitim hayatını sürdüren yüzbinlerce öğrenciyi heyecanlandırdı. Erdoğan, bu kapsamlı kararların, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize verilen değeri gösterdiğini belirtti.

Öğrencilere Müjde: Burs ve Kredi Miktarları Yükseliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, KYK kredi ve burs miktarları 2024 yılı itibariyle büyük ölçüde artırılacak. Bu güncellemelerle, öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilirliği ve refahı gözetiliyor. İşte yeni KYK burs ve kredi miktarları:

Lisans Öğrencileri İçin Dev Artış: Lisans öğrencileri için KYK burs ve kredi miktarı, mevcut 1250 liradan tam iki katına, yani 2 bin liraya yükseltildi. Bu artış, lisans öğrencilerinin maddi yükünü hafifletecek ve eğitimlerine odaklanmalarını sağlayacak.

Yüksek Lisans Öğrencilerine Desteğin Sınırları Zorlanıyor: Yüksek lisans öğrencileri, gelecek yıl itibariyle 2 bin 500 lira burs ve kredi alacaklar. Bu, mevcut miktarın neredeyse iki katı anlamına geliyor. Yüksek lisans öğrencilerinin bu artışla birlikte daha fazla kaynakla eğitimlerini sürdürmeleri destekleniyor.

Doktora Öğrencileri için Büyük Destek: Doktora öğrencileri, KYK'dan 6 bin lira burs ve kredi alacaklar. Bu, mevcut miktarın yaklaşık iki katıdır. Doktora programlarına devam eden öğrenciler, artan destekle araştırmalarına daha fazla odaklanabilecekler.

Gençlik ve Spor Bakanlığından Öğrencilere Müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 1 milyon 600 bin öğrenciye sunulan bu artışın tüm öğrencilere hayırlı olmasını diledi. KYK burs ve kredi sistemi, gençlerimizin eğitim hayatlarını kolaylaştırmak ve ekonomik yüklerini azaltmak amacıyla tasarlanmıştır. Bu güncelleme, genç neslin daha parlak bir geleceğe ilerlemelerine yardımcı olacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR