Düşük faizli konut kredisinin detayları açıklandı!

İlk kez ev alacaklar için uygulanacak olan düşük faizli konut kredisine dair detaylar açıklandı!

Düşük faizli konut kredisinin detayları açıklandı!
Yayın Tarihi: 23.10.2023 13:14:00

Vatandaşın ev alma hayallerinin bile artık olmadığı günümüzde devletten konuyla ilgili olarak beklenen müjdeli haber geldi. Yüksek faizler, yüksek ev fiyatları nedeniyle imkansız olan ev sahibi olmak artık hayal bile değildi. Devlet konu ile ilgili olarak adım atacaklarını ve ilk kez ev alacaklar için düşük faizli konnut kredisi getireceğini açıklamıştı. O kredi de sona gelindi ve detaylar açıklandı! İşte konuya dair tüm merak edilenler!

İlk kez ev alacaklar için düzenlenen düşük faizli konut kredisinde son dakika açıklaması geldi! Türkiye vatandaşları için ev almak artık bir hayal haline gelmiş, vatandaş artık kirada oturmak için bile bankaların kredilerine muhtaç kalmıştı. Yüksek faizli krediler, fahiş ev fiyatları vatandaşın ev sahibi olmasını artık imkansız hale getirmişti.

Geçtiğimiz günlerde hükümetten konut kredisinde yeni bir dönemin başlayacağı müjdesi verilmişti. Proje kapsamında sona gelindi ve detaylar açıklandı. İlk kez ev alacaklar için düşük faizli konut kredisinin detayları az önce açıklandı. Söz konusu kampanyada 2.500.000 TL’lik kredinin ödemesi 33.000 TL olacak. Peki kampanyanın şartları neler?

Vatandaşın ev alma hayalini gerçekleştirmesi için devlet yetkilileri Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile bir araya gelmiş ve yakın zamanda düşük faizli konut kredisini dolaşma sokacaklarını söylemişlerdi. Bu kapsamda yapılan ilk düzenleme hiç evsahibi olmayan ilk kez ev alacaklari için düşük faizli konut kredisinin getirilmesi oldu. Kredinin detayları da açıklandı.


İlk kez ev alacaklar için düzenlenen söz konusu kredi de;

-1.20 faizli konut kredisi uygulanacak ve bu krediden sadece hiç evi olmayan daha önce ev almamış kişiler yararlanacak.

-120 ay dışında 15 yıl 180 aya kadar vadelendirme imkanları vatandaşa sunulacak.

Konut kredisinin şartlarından biri de evin alınacağı şehirde son bir yıl içinde konut satmamış olmak, hisseli bir konuda sahip olunduğunda ise hisse oranının %50’den fazla olmaması gibi şartlar aranacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR