Her Adımda İz Bırak

Parisli bir aristokrat ve iyi bir parfüm eksperi olan Albert Fouquet zamanında uşağının da yardımıyla kendisi için bir parfüm yapar. Hafızalarda anıları süsleyecek bu küçük şişenin içerisinde saklı hikayesinin biraz derinlerine inelim dedik...

Her Adımda İz Bırak
Yayın Tarihi: 22.06.2018 18:57:00

Parisli bir aristokrat ve iyi bir parfüm eksperi olan Albert Fouquet zamanında uşağının da (Philip) yardımıyla kendisi için bir parfüm yapar. Herkes tarafından çok beğenilen bu parfümün sırrını kimseye vermez ve ticaretini yapmak istemediğini söyler.

Albert Fransız Rivierası'nda (Cote d’Azur) Fransayı görmeye gelen Amerikalı bir genç ile tanışır (1937). Gencin adı John F. Kennedy'dir. Albert'in kokusunu çok beğenen John küçük bir sample ister. Albert John'u çok sevdiği için onu kırmaz ve küçük bir şişe sample verir. John Amerika'ya döndükten bir süre sonra Albert'e bir mektup yazar ve parfümün arkadaşları tarafından çok beğenildiğini, eğer Albert için sorun olmazsa 8 küçük şişe de arkadaşı Bob için gönderip gönderemeyeceğini sorar. Albert hazırlamış olduğu 8 şişenin üzerine Eight & Bob yazar ve gönderir.

Birkaç ay sonra Albert Amerikalı ünlülerden mektuplar almaya başlar. Hepsi Eight & Bob parfümünden istemektedir.1939 yılında Albert ani bir trafik kazası geçirerek ölür. Gelen siparişlerle uşağı Philip ilgilenmeye başlar. Fakat 2. Dünya savaşından dolayı Philip işi bırakmak zorunda kalır.




Son kez gönderdiği siparişleri kitapların arasına koyar. Naziler bulup el koymasınlar diye Original EDP kutusu kitap şeklinde tasarlanmıştır.

Yıllar sonra Philip'in formülü bilmesi sayesinde Albert'in parfümü tekrar üretilmeye başlanır. Antibes Côte d'Azur bölgesinde bir liman kentidir ve Cennet olarak adlandırılır. Markanın yaratıcısı Albert Fouquet'in en güzel yaz günleri burda geçmiştir. Hatta soğuk Paris günlerinde burada geçirdiği güzel anıları hatırlayıp neşelendiği söylenir. Bu nedenle Cap D'antibes Albert'in burada geçirmiş olduğu güzel günlere adanmış özel bir parfümdür.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR