Konut kredisinde 1.17 faiz dönemi başlıyor!

Ev almak isteyenlere müjde geldi! Konut kredisinde 1.17 faiz dönemi başlıyor!

Konut kredisinde 1.17 faiz dönemi başlıyor!
Yayın Tarihi: 15.10.2023 15:02:00

Konut kredisinde yeni dönem başlıyor. Ev fiyatlarının fahiş rakamlara dayanması, bankaların yanına yaklaşılmayacak yüksek faiz oranlarıyla kredi vermesi sonucu Türk vatandaşları için ev almak artık hayal olmuştu. Hükümet yetkilileri, vatandaştan gelen sitemler sonrası BDDK ile bir araya gelmiş ve konut kredilerinde yeni bir dönemin başlayacağını müjdelemişti.

Ekim ayına girmemize birlikte bankalar arasındaki kredi kampanyalarında yeni güncellemeler söz konusu oldu. Hem özel hem kamu bankaları birer birer faiz oranlarında güncellemeler yaptı. Faiz oranlarının ihtiyaç kredilerinde düşürülmesi sonrası sıra konut kredilerine geldi. Konuyla ilgili ilk müjdeyi Bakan Şimşek duyurdu. Konut kredilerinde 1.17 faizli yeni dönem başlıyor.


Geçtiğimiz günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu BDDK ikinci evini alacak vatandaşlar için konut kredilerini sınırlandırdığını açıklamıştı böylelikle hiç evi olmayan vatandaşlarımız ev almak için fırsat kapısı açılması hedeflenmiştir. Bakan Şimşek'in 1.17 faizli konut kredisi müjdesi sonrası gözler bankalara çevrildi. Peki 1.17 faizli konut kredisi ne zaman verilmeye başlanacak?

KOLAY ÖDEME PLANI DA OLACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Bakan Şimşek BDDK ile yaptığı toplantılar sonrasında vatandaşa düşük faizli konut kredisinin yakında güzel önce sözünü vermişti. Bu açıklama sonrası gözler bankaların yapacağı duyuruya çevrildi. Konut kredisinde hem özel bankalar hem de kamu bankaları yeni dönemin başlayacağını duyurmak üzere.1.17 faizli konut kredisi müjdesini cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor. Bu proje kapsamında aynı zamanda vatandaşlar için kolay bir ödeme planında çıkarılması gündemde. Yani konut kredisi nde hem 1.17 gibi düşük bir faiz uygulanacak hem de vatandaşlar için kolay bir ödeme planı hazırlanacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR