Sezonun İlk Derbisinde Galip Yok Ama Bir Avrupa Rekoru Var

Dün akşam oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 1-1 eşitlikle son buldu. Beşiktaş'ın sol bek oyuncusu Caner Erkin maç bitiminde kırmızı kart gördü. Derbide oynanan oyundan çok rekor kıran bir istatistik dikkat çekti.

Sezonun İlk Derbisinde Galip Yok Ama Bir Avrupa Rekoru Var
Yayın Tarihi: 25.09.2018 12:31:00

 Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan derbi 1-1 berabere tamamlandı.Karşılaşmanın başlamasıyla sarı lacivertli ekip oldukça etkili bir oyun sergiledi.Beşiktaş ise kontrollü oyunuyla 40.dakika da Ryan Babel'in uzak mesafeden attığı golle 1-0 öne geçti.İlk yarıyı 1-0 önde kapatan siyah beyazlı ekip ikinci yarıda ise savunmada kaldı ve hücuma çıkmakta zorlandı. 71. dakikada Andre Ayew'in Beşiktaş filelerini havalandırmasıyla Fenerbahçe 1-1  beraberliği yakaladı.Oğuzhan Özyakup ile Jeremain Lens'in yerine Adem Ljajic ve Cyle Larin'in girmesiyle oyunun kontrolünü eline almaya çalışan Beşiktaş, hücumda çoğalamamanın sıkıntısını yaşadı. Siyah-beyazlı ekip, pozisyon bulmakta zorlandığı karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı.

Caner Erkin, Kırmızı Kart Gördü

Derbi mücadelesinin 87. dakikasında sarı kart gören Caner Erkin, maçın bitmesinin ardından hakem Fırat Aydınus'a yaptığı itiraz sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Cezalı duruma düşen Caner Erkin, 7. haftadaki Kayserispor maçında forma giyemeyecek. 


Hasan Ali Kaldırım, Direği Geçemedi

Fenerbahçe'nin sol beki Hasan Ali Kaldırım'ın ilk yarıdaki bir şutu direkten döndü.
Karşılaşmanın 35. dakikasında Hasan Ali'nin ceza yayının dışından çektiği sert şutta top üst direkten döndü. Hasan Ali Kaldırım, derbide etkili bir performans ortaya koyarken 71. dakikada Ayew'in attığı golün de pasını verdi. 2018 Opta Verilerine göre Hasan Ali Kaldırım Avrupa ve Süper Lig'de en fazla asist yapan oyuncu oldu.

Fenerbahçe, Yenilmezlik Serisini Sürdürdü

Fenerbahçe'yi deplasmanda son olarak 17 Nisan 2005'te 4-3'lük skorla yenen siyah-beyazlılar, daha sonra ligde 15, Türkiye Kupası'nda ise 2 olmak üzere son 17 maçı da kazanamadı.

Bu maçlarda rakibini biri hükmen olmak üzere 10 kez yenen Fenerbahçe, 7 defa da berabere kaldı.Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı da 1999 yılından beri de iç sahada derbi kaybetmiyor. Sarı-lacivertliler, 1999 yılından bu yana sarı-kırmızılılara karşı Ülker Stadı'nda 22 resmi maçta 15 galibiyet alırken, 7 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR