Yeni evlenecek gençlere 150 Bin TL kredi meclisten geçti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı! Yeni evlenecek gençlere 150.000 TL kredi 2 hafta içerisinde başvurularda başlıyor! Evlilik kredisi almak için başvuru şartları neler? Evlilik kredisi için nereye başvurulur?

Yeni evlenecek gençlere 150 Bin TL kredi meclisten geçti!
Yayın Tarihi: 19.10.2023 15:38:00

Evlilik hazırlığı yapan gençlere beklenen o müjdeli haberi bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu! Peki evlilik kredisi almak için başvuru şartları neler? Evlilik kredisi için nereye başvurulur?

Evlilik kredisi nihayet geldi! Aylardır konuşulan evlilik kredisi için duyurusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Yeni evlenecek olan genç çiftlere müjdeli haber verildi. Faizsiz evlilik kredisi açıklandı.

Devletten durumu olmayan yeni evlenecek olan gençlere faizsiz evlilik kredisi duyurusu geldi. Yeni evleneceklere 150.000 TL'lik faizsiz evlilik kredisi detayları haberimizde! Zam üzerine zam gelen şu günlerde geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar özelilkle düğün masrafı, ev kurma masrafı ile büyük çöküntü yaşıyordu. Evlenmek isteyen gençler bu nedenle hep geri adım atıyordu. Bankaların yüksek faizi nedeniyle ihtiyaç kredisi de çekemeyen gençlere müjdeli haber geldi!

Evlilik kredisi faizsiz geliyor! Peki evlilik kredisinden kimler nasıl faydalanabilecek? Evlilik kredisi şartları neler? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat kendisi açıkladı. Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, evlenecek çiftlere 150 bin TL devlet destekli faizsiz evlilik kredisi 48 ay vadeli olarak verilecek.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla iligli az önce yaptığı açıklamada "Seçim döneminde milletimize verdiğimiz sözlerden biri de hatırlayalım. Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projemizle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Önümüzdeki günlerde Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımızla Aile ve Gençlik bankasına dair kanun teklifini meclisimizin takdirine sunacağız. Bankaya gelir tesis etmek amacıyla doğalgaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız. Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankası’ndan karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız. Genç depremzedelerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacak bu önemli projemizin de hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

EVLİLİK KREDİSİ ALMAK İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Devletten Evlilik Kredisi çekmek için başvuru detayları da açıklandı. Evlilik Kredisi devlet tarafından 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olarak verilecek. 150 bin TL evlilik kredisi Aile ve Gençlik Bankası tarafından dağıtılacak.

Evlilik kredisine dair detaylar önümüzdeki hafta açıklanacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR