Yüksek Performanslı, Güvenli, Hızlı ve Kaliteli Hosting Seçimi İçin 5 Tavsiye

Web projeleriniz için en önemli temel noktalarından birisi hosting seçimidir. Ne kadar güzel ve başarılı bir proje olursa olsun sonuçta çalışacağı ve müşterilere hizmet edeceği yer bir hosting kaynağıdır. Yüksek performanslı, kaliteli, hızlı ve güvenli hosting seçimi yaparken nelere dikkat ediliyor?

Yüksek Performanslı, Güvenli, Hızlı ve Kaliteli Hosting Seçimi İçin 5 Tavsiye
Yayın Tarihi: 17.10.2018 13:15:00

Hosting, tüm web projelerinin yazılım dosyalarının ve içeriklerinin yüksek internet bağlantısı ile 7/24 hizmet veren sunucular üzerinde barındırılması hizmetidir. Hayata geçirmek istediğiniz web projelerini yayınlayabilmeniz için projenizin alt yapısına en uygun hosting paketini seçmeniz gerekmektedir. Projenizin kesintisiz ve yüksek performanslı olarak yayınlanabilmesi için yapmanız gereken ilk iş ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde belirlemektir.

Web projenizin yazılım dili (.ASP, .NET, .PHP), veritabanı (MySQL, MsSQL), tahmini trafiği, içeriklerin çeşitliliği (yazı, görsel, video..vs), kullanmak istediğiniz kontrol paneli (cPanel, Plesk Panel) ve açacağınız e-posta hesap sayısına en uygun hosting paketini seçerek en iyi fiyat/performansı elde edebilirsiniz.

Web hosting seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik;

1- Web Sitesi Barındırma Adedi

Hosting paketlerinin en temel özelliklerinden biri web sitesi barındırma adetleridir. Her hosting paketi belirli sayıda barındırma limitine sahip olabileceği gibi sınırsız hosting paketleri ile limitsiz web sitesi barındırma hizmeti de satın alabilirsiniz. Her bir proje için farklı hosting paketleri satın almak yerine, sınırsız hosting paketlerini seçerek, yayınlayacağınız ya da ileride yayınlamayı planladığınız web projeleri için ekstra bütçeler ödemek zorunda kalmazsınız. Tüm web sitelerinizi tek bir hosting paketi üzerinden yayınlayabilirsiniz.

2- Yüksek Performans için Disk ve RAM Seçimi


Web sitenizin performansı, başarınız ile doğru orantılıdır. Yavaş açılan, erişim sorunları yaşayan web sitelerinin kullanıcılar tarafından tercih edilmediğini ve Google'ın sayfa açılış hızı düşük olan sitelere organik sıralamalarda yer vermediğini düşünürsek, hosting seçimi yaparken bu kriteri mutlaka değerlendirmeniz gerekmektedir. Bir web hosting paketinin hızını ve performansı belirleyen 2 temel özellik vardır. Bunlardan biri disk'tir. Satın alacağınız hosting hizmeti SSD Disk'lere sahip olmalıdır. SSD Disk'ler, standart disklere oranla çok daha hızlı veri yazma ve okuma kapasitesine sahip olduğu gibi mekanik disklere oranla daha sağlam bir yapıya sahiptir. Sitenizin performansını arttıracak bir diğer özellik de hosting paketiniz kapsamında kaç GB RAM kullanımına izin verildiğidir. Düşük RAM kapasitesi sahip hosting paketleri, performans açısından sorun yaşamanıza neden olabilir. Web hosting seçiminde ayrıca veri koruma özelliği olan ECC RAM özelliği olması, hem sitenizin performansını arttıracak hem de olası veri kayıplarının önüne geçecektir.

3- Linux ve Windows İşletim Sistemi Seçimi

İşletim sistemleri web hosting paketlerinde standar olarak Linux ve Windows olarak ikiye ayrılmaktadır. İşletim sistemi seçimi yaparken projenizin yazılım diline uygun olmasına özen göstermelisiniz. .PHP alt yapısına sahip projeler için Linux işletim sistemi, .ASP ve .NET yazılımına sahip projeler için ise Windows işletim sistemi en iyi performans ve uyumluluğu sahiptir.

4- Esnek ve Pratik Hosting Yönetimi İçin Kontrol Paneli Seçimi

Hosting seçimini yaptıktan sonra, projenizi kolayca yayına almak ve dilediğiniz gibi yönetmek için hangi kontrol panellerine sahip olduğuna bakmalısınız. Hosting yönetimi konusunda dünyada öne çıkan kontrol panelleri cPanel ve Plesk Panel'dir. Sahip oldukları kullanıcı dostu Türkçe arayüz ve gelişmiş kontrol özellikleri hosting yönetimi konusunda esnek ve özgür bir yönetim imkanı sunmaktalar. Satın alacağınız hosting paketinin özellikleri arasında cPanel ve Plesk Panel olması, yönetim kolaylığı sunacağı gibi ekstra panel lisansları ödememenizi sağlacaktır.

5- Kesintisiz Sunucu Alt Yapısı İçin Veri Merkezi Seçimi

Hosting hizmetleri, gelişmiş donanımlara sahip sunucular üzerinden sağlanmaktadır. Bu sunucular ise fiber internet alt yapısına sahip, yüksek teknoloji ile oluşturulmuş ve 7/24 kesintisiz olarak hizmet veren veri merkezlerinde barındırılmaktadır. Her veri merkezi, internet bant genişliği, metrekaresi, güvenlik alt yapısı ve iklimlendirme özelliklerine göre TIER I, II , III ve IV sertifikalarına sahiptir. Hosting firması ve hosting paketi seçimi yaparken, sunucu alt yapısının hangi veri merkezinde bulunduğuna dikkat ediniz. Hızlı, kesintisiz ve güvenli bir hosting yönetimi için TIER III Veri Merkezi üzerinde hizmet sunan hosting paketlerini seçmelisiniz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR