1 Temmuz Pazartesi Dolar kuru Dolar 5 TL'ye düşecek mi? Dolar daha ne kadar düşecek G20 sonrası dolar düşüyor

Dolar kuru 1 Temmuz Pazartesi itibariyle düşüşe geçti. Peki dolardaki düşüş daha ne kadar devam eder? Dolar 5 TL'ye kadar düşer mi, 4 TL'yi görür mü? Dolar g20 zirvesinin ardından düşüşe geçti. 1 dolar Kaç TL oldu?

1 Temmuz Pazartesi Dolar kuru Dolar 5 TL'ye düşecek mi? Dolar daha ne kadar düşecek G20 sonrası dolar düşüyor
Yayın Tarihi: 1.07.2019 12:12:00

Dolar kurundaki düşüş 1 Temmuz Pazartesi günü itibariyle piyasaların açılmasının ardından başladı. Dolar kuru 1 Temmuz Pazartesi günü saat 12.50 itibaryle 5.70 seviyelerinden işlem görüyor. Dolar, Türk Lirası karşısında %2,5 değer kaybıyla güne başlarken, bu düşüşte G20 Japonya buluşmasında ABD Başkanı Donald Trump'tan gelen "Türkiye" açıklamaları belirleyici etken oldu. ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hak verdiğini ve Obama döneminde satılmayan Patriot hava savunma sistemleri nedeniyle S-400 alımının gerçekleştiğini onaylamıştı. 

Trump'ın açıklamaları sonrası TL varlıklarının hızla değerlenmesi dikkat çekiyor. Trump, G20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la verimli bir toplantı geçirmiş, S-400'den Doğu Akdeniz'e, Suriye ve diğer birçok ticari ve askeri işbirliği konularında görüşmeler yapılmıştı. Trump'ın Türkiye'ye savunan açıklamalarının ardından Türk varlıkları üzerindeki risk algısı kısmen dağıldı ve dolar kuru da aşağı yönlü harekete geçti.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YAPTIRIM OLMAYACAK, F-35'LER GELECEK.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da G20 zirvesinde Trump ile yaptığı görüşmenin ardından kameraların karşısına geçerek, Trump'tan yaptırım olmayacağını dinlediklerini açıklamıştı. ABD'den CAATSA kapsamında yaptırımların gelmeyeceği netlik kazanırken, Trump'ın F-35 konusunda da "Parasını aldığımız malı vermemek doğru olmaz." sözleri F-35'ler içinde umut taşıyor. Bu nedenle S-400 ve F-35 meselelerinin dostane şekilde çözüleceği izlenimi, yatırımcıyı TL'ye güven kazanmaya itiyor.

Dolar kurunun önümüzdeki günlerde aşağı yönlü hareketini sürdürmesi ve düşüş trendine girmesi bekleniyor. Dolar kuru 1 Temmuz Pazartesi günü saat 12.55 itibariyle 5.7007 seviyelerinde işlem görüyor. Dolar bugün en düşük 5.67-5.69 bandını gördü. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR