12. İTHİB İstanbul Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması Sonuçlandı

12. İTHİB. İstanbul Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması Zorlu Center’da gerçekleşti.

12. İTHİB İstanbul Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması Sonuçlandı
Yayın Tarihi: 26.10.2017 14:03:00

İTHİB tarafından bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması kapsamında kazananlar, düzenlenen törenle ödüllendirildi.

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle'nin ev sahipliğinde düzenlenen törene, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın yanı sıra tekstil, iş, moda ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Tören kapsamında tüm yarışmacıların tasarımları, modacı Hakan Akkaya'nın sunumu ile düzenlenen defilede sergilendi.

Bu yıl 65'i yurt dışından olmak üzere 250 başvurunun yapıldığı 12. İstanbul Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması kapsamında, toplam 17 bin 500 avroluk para ödülü verildi.

Tekstilde yaratıcılığı geliştirerek katma değeri artırmak amacıyla düzenlenen yarışmada birinciliğe ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi Sebiha Alganer layık görüldü.

Transparan kumaşta metalik renkli ipliklerin oluşturduğu yüzey oyunlarıyla deneysel hipnotizeyi ele aldığı tasarımıyla birinciliği elde eden Alganer, 10 bin avro para ödülü ile yurt dışında tasarım eğitimi almaya hak kazandı.

Yarışmada, doğadan ilham aldığı seslerin görsel dönüşümünü kumaşa taşıyan Yelda Şebnem Eker ikinci, doğa ve içselliği tasarımına yansıtan Alessa Firrincieli ise üçüncü oldu. Eker 5 bin avro, Firrincieli ise 2 bin 500 avro para ödülü kazandı.

Dereceye giren ilk üç yarışmacıya ayrıca, Premiere Vision Paris Fuarını ziyaret, altı ay yabancı dil eğitimi ve endüstriyel tecrübe kazanmak amacıyla bir staj imkanı da sağlanacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR