16 Yaşında Siri'nin Açığını Yakaladı

Lise öğrencisi Yiğit Can Yılmaz, teknoloji devi Apple'ın sesli asistanı Siri'de bir açık buldu, ödülü kaptı.

16 Yaşında Siri'nin Açığını Yakaladı
Yayın Tarihi: 18.12.2017 13:33:00

Kahramanmaraş Süha Erler Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Yiğit Can Yılmaz,Apple’ın paylaştığı kaynak kodlar üzerinden testlerde Siri’deki açığı tespit ettim. Kullanıcı bildirimleri kapatsa bile Siri, bildirimlerim içeriğini okumaya devam ediyordu. Yani siz kapatsanız bile Siri farkına varmıyordu. Apple’ın güvenlikten sorumlu ekibine gönderdim” dedi.

Apple yetkililerinin hızla harekete geçtiğini aktaran lise öğrencisi: Bulduğum açık oldukça önemliydi. Apple’ın iPhone 5s ve üst modellerle, iPad Air ve sonrası ve iPod touch 6. nesili kapsıyordu. Benimle iletişime geçtiler ve açığı kapattılar. Apple’ın web sitesinde katkıda bulunanlar listesine adımı yazdılar. 2 bin dolarlık ödülün de sahibi oldum.” dedi

Yılmaz, "Teknolojiyle ilgileniyorum, teknolojiyi çok seviyorum bilgisayarlara ilgim gerçekten çok fazla iyi. Apple ürünlerine 5’inci sınıftan beri ilgim var ve pek çok mühendislerden teşekkür mesajları aldım. Çalışmalarım hiç durmaksızın güvenlik üzerine devam edecek." sözleriyle Apple'ın güvenlik sistemine kendini adadığını ve bu kapsamda çalışmalarının süreceğini bildirdi.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR