17 Haziran Pazartesi Dolar kuru! Dolar 6 TL oldu mu Dolar yeni haftada artacak mı?

Düşüşe geçen dolar, geçtiğimiz haftada yeniden yönünü yukarı çevirmişti. 17 Haziran Pazartesi dolar kuru ne oldu? Dolar 6 TL oldu mu olacak mı? Dolar yeni haftada artacak mı düşecek mi?

17 Haziran Pazartesi Dolar kuru! Dolar 6 TL oldu mu Dolar yeni haftada artacak mı?
Yayın Tarihi: 15.06.2019 16:20:00

14 Haziran 2019 Cuma günü dolar kuru günü ve haftayı 5.9015 seviyesinden kapatmıştı. Vatandaşlar Dolar kuru 17 Haziran 2019 Pazartesi günü ne olacak? Dolar yeni haftada artacak mı azalacak mı, Dolar 6 TL olacak mı? Sorusunun yanıtını araştırıyor. 

Amerika ile yaşanan S-400 krizi şu sıralar had safhaya ulaşmış durumda. Pentagon'dan gelen sert açıklamalar ve Moody's kredi derecelendirme kuruluşu tarafından Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesi sert bir kur yükselişine işaret ediyor! Dolar/TL hafta sonu nedeniyle hareket etmiyor ancak piyasaların açılmasıyla birlikte Doların yönü ne olacak? Merak ediliyor. Dolar kuru şuanda 5.9015 seviyelerinde. 5.67-5.70 seviyelerine kadar gerileyen Dolar, ABD'deki F-35 programında eğitim gören Türk pilotlarının geri gönderilmesi ve iki ülke arasındaki "gerilimli" söylemlerle yeniden yükselişe geçti.

17 HAZİRAN 2019 PAZARTESİ DOLAR KURU - DOLAR 6 TL OLUR MU?


Dolar tekrar 6 TL'yi görecek mi? ABD ile Türkiye arasındaki F-35 ve S-400 krizi, Rahip Brunson meselesinin ardından iki ülke arasındaki yeni kriz olarak ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada "Alacağız demiyorum, S-400'leri aldık, o iş bitti." diyerek ABD'nin S-400'lerden vazgeçin söylemine kapıyı kapattı. 

ABD, egemen bir devlet olan Türkiye'nin kendi özgür kararıyla hava savunma sistemi almasını istemiyor. Son günlerde ABD'den artan "Küstah" açıklamalar Pentagon tarafından Türkiye'yi tehdit edici boyuta vardı. Türkiye, Amerika'nın tehdit ve yaptırım söylemlerine taviz vermiyor! Dolar kuru kısa vadede 6 TL'yi görse de nelerin yaşanacağı uzun vadede Dolar TL'nin durumu merak ediliyor.

Amerika ile ilişkilerin de uzun vadede tekrar rayına oturması, akl-ı selimle sorunların diyalog çerçevesinde çözülmesi öngörülüyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR