200-1406 TL Yardım! E-Devlet Üzerinden Kolay başvuru

200-1406 TL devlet yardımı. Ê-Devlet üzerinden kolayca sorgulanacak yardım şartları neler? Kimler 200-1406 TL yardım alabilir. Kolay başvuru imkanıyla yeni yardım hemen veriliyor. İşte en kolay devlet yardımı.

200-1406 TL Yardım! E-Devlet Üzerinden Kolay başvuru
Yayın Tarihi: 7.03.2020 12:38:00

200-1406 TL devlet yardımı. Ê-Devlet üzerinden kolayca sorgulanacak yardım şartları neler? Kimler 200-1406 TL yardım alabilir. Kolay başvuru imkanıyla yeni yardım hemen veriliyor. İşte en kolay devlet yardımı.

Süt parası nasıl alınır? Süt parası almak için başvuru nereye yapılır? 2020 SGK üzerinden annelere verilen Süt parası başvurusu ile ilgili son dakika haberimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Süt parası 2015 yılından beri devlet destekli yardım parası olarak verilmektedir. Sizde eğer süt parası almak istiyorsanız bazı şartlara uygun olmanız durumunda 202 TL olarak bu paranın sahibi olabilirsiniz. Süt parasını sadece çalışan kadınlar almamaktadır. Süt parasını eğer eşiniz SGK’lı olarak çalışıyorsa da başvuru yaparak alabilmektedir. Şimdi sizlere bu para hakkında başvuru ve şartları söyleyelim.

BEBEK SÜT PARASI NASIL ALINIR?
  • Bebek süt parası alacak olan kişinin TC vatandaşı olması gerekiyor. Diğer göçmen ülke vatandaşları bu yardım parasını alamazlar.
  • Doğum yapılan yılın 2015 ve sonrası olması gerekiyor. 5 yaşına kadar sağ doğmuş olan çocuklarınıza bu parayı alabilirsiniz.
  • Süt parası alacak olan kişilerin eşlerden birisinin en az SGK’lı olarak çalışması gerekiyor. Eğer bir iş yerinde çalışılmıyorsa süt parası almanız imkansızdır.
  • Süt parası alamayan kişiler maddi durumları kötü olmaları durumunda devlet destekli olarak verilen diğer yardımları alabilirler. Bunun için belediyelerdeki sosyal yardımlaşmalara gidebilirsiniz.
  • Süt parası başvurusu yapılacak çocuğun 5 yaşından küçük olması gerekiyor. Bu yaş üzeri çocuklar için süt parası alınmaz.
  • Her çocuk için bir süt parası verilir. Eğer 2 çocuk için başvuru yapacaksanız 2 ayrı başvuru yaparak tüm çocuklarınıza yardım parası alabilirsiniz.
DOĞUMDAN SONRA SÜT PARASI NASIL ALINIR?


Doğumdan sonra süt parası ile birlikte ayrıca çocuklarınız için doğum yardım parası da verilmektedir. Doğum parası 2015 yılından sonra doğan çocuklara verilmektedir. Eğer sizde bu yardımlara başvuru yapmak istiyorsanız doğum olan çocuğun sağ olması gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Doğum zamanında ölü doğan bebekler için süt parası verilmemektedir.



SÜT PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Süt parası başvurusu evraklarınız ile birlikte SGK kurumlarına yapılmaktadır. Bu başvuru sonrasında 1 haftalık bir değerlendirme yapılacaktır. 1 haftalık değerlendirme sonucunda size yanıt verilir. Eğer başvurunuz kabul olursa PTT şubelerine giderek bu parayı alabilirsiniz. Başvuru sorgulaması yapmak için ise edevlet sistemini kullanabilirsiniz. E-devlet sistemi ile tüm devlet destekli başvurularınızı görmeniz ve sorgulamanız mümkündür.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR