24 Haziran Seçimlerinde Sandıkların Güvenliğini Drone’lar Sağlayacak

Kullanımı ve gücü itibariyle birçok alanda tercih edilen Drone'lar 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sandıkları korumakla görevli olacaklar.

24 Haziran Seçimlerinde Sandıkların Güvenliğini Drone’lar Sağlayacak
Yayın Tarihi: 18.06.2018 17:22:00

Hayatımızın her alanında gittikçe yaygınlaşan drone'lar, şimdi de 24 Haziran seçimlerinde güvenliği sağlamak amacıyla kullanılacak. Seyyar kameraların yüz tanıma teknolojisi sayesinde şüpheli insanlar her an gözetim altında tutulacak.

Drone'lar ile de havadan görüntüler alınarak oy verme, sayım ve torbaların taşınması detaylı bir şekilde izlenecek. Bunun yanı sıra drone'lar ile yapılacak canlı takipler sayesinde ekipler, bölgedeki şüphelileri daha rahat tespit edebilecek.

24 Haziran’da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin güvenli ve sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için güvenlik önemlerini en üst seviyeye çıkaran güvenlik güçlerinin seçim günü istihbarat konusunda en büyük silahları teknoloji olacak.

Önceden belirlenen bölgelerde güvenlik önlemlerini kırmızı seviyede tutacak olan polis ve jandarma ekipleri, özellikle sandık kurulan okullar ve çevresinde herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmaması için takviye ekip ile güçlendirilecek.


Güvenlik için teknolojik imkanları sonuna kadar kullanacak olan ekipler, kritik bölgeler ve ilçe seçim kurulları çevrelerinde yüz tanıma teknolojisi bulunan seyyar kameralar ile şüphelileri her an gözetim altında tutacak.

Güvenlik için çevreyi yalnızca yerden değil havadan da izleyecek olan ekipler, kritik bölgelerde ve ilçe seçim kurullarındaki oy verme, sayım ve torbaların taşınması gibi işlemleri hem seyyar kameralar hem de drone’lar ile izleyecek.

Büyük şehirlerde güvenlik konusunda herhangi bir aksaklık ya da eksiklik yaşanmaması adına çevre illerden güvenlik takviyesi yapılacak.

DRONE NEDİR?

İnsansız hava araçlarının oyuncak sisteminde oluşturulan teknolojik biçimine drone demekteyiz. Drone İngilizce sözlüklerinde erkek arı ismi ile tanımlanıyor. Günümüzde de yaygın bir şekilde kullanımına yer veriliyor. Önceki dönemlerde askeri açıdan kullanımı yaygın olan dronelar şimdilerde ise keyif malzemesi niteliğinde çocuklara oyuncak olarak satın alınıyor. Yapısal özelikleri itibarıyla bir drone şarjı yettiği sürece wifi kanalından uzaktan kumanda yardımı ile havada uçuş manevraları yaparken aynı zamanda kayıt özelliği de barındırıyor. Belli bir yükseklik mesafesine çıkabilen drone teknolojisi aynı zamanda muazzam manzaraları da video kayıt olarak kayıt edebiliyor. İleri dönemlerde ise droneların internet erişimi kısıtlı olan bölgelerde erişim sağlamak amaçlı kullanılacağı da düşünülüyor. Kapsamlı özelliklere sahip olan drone güvenlik açısından da rolünü alıyor. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR