30 Eylül Pazar Günü Kasırga veya Fırtına Olacak mı? Meteorolojiden Uyarı Geldi

Türkiye'ye belki de ilk defa bu kadar şiddetli bir fırtına geliyor. Evet açıklama uzmanlardan. Yapılan açıklamalara göre 30 Eylül Pazar günü saatte 100 - 120 km hızla gelecek ve m2'ye 75 kg yağışın düşeceği şiddetli bir doğa olayı yaşanacak.

30 Eylül Pazar Günü Kasırga veya Fırtına Olacak mı? Meteorolojiden Uyarı Geldi
Yayın Tarihi: 27.09.2018 13:58:00

Uzun zamandır halk arasında yayın olarak dolaşan "Kasırga Geliyor" söylentilerine nihayet Meteorolojiden bir yanıt geldi. Meteoroloji kasırga konusunuyla ilgili açıklama yaptı. Peki 30 Eylül Pazar günü gerçekten kasırga olacak mı? Kasırga olursa ne yapmamız gerekiyor? İşte cevabı...

Türkiye'de şimdiye kadar hiç kasırga olmadı. Daha önce defalarca çok şiddetli fırtınalar ve hortum olaylarıyla yaşadığımız doğal olaylara bu sefer yenisi eklenebilir.

Yapılan son hesaplama ve araştırmalarla 27 Eylül 2018 tarihinden itibaren Orta Akdeniz bölgesinde akçak basın etkisiyle oluşacak fırtınanın şiddetinin artması ve tropik fırtınaya dönüşmesiyle git gide güçlenerek saatteki hızının 100 ile 120 km'ye ulaşıcağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapmış olduğu açıklamada şuan için herşeyin takip edildiğini ve kontrol altında olduğunu, eğer fırtınanın şiddetinin yükselmesi veya tahminlerin üzerine çıkması durumunda gerekli açıklamayı kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR