4. Faz sosyal yardım ödemesi geliyor! Kapsam Genişletilerek 1250 TL Ödeme Yapılacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardım ödemeleri başvuruları hala devam ediyor. Başta 1. Faz ve 2. Faz olmak üzere 1000’er TL ödemeler tamamlanmıştı. Şu an ise 3. Faz ödemeleri başlığı altında e-Devlet üzerinden yapılan başvurular sonrasında başlatılan...

4. Faz sosyal yardım ödemesi geliyor! Kapsam Genişletilerek 1250 TL Ödeme Yapılacak
Yayın Tarihi: 8.05.2020 20:42:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yardım ödemeleri başvuruları hala devam ediyor. Başta 1. Faz ve 2. Faz olmak üzere 1000’er TL ödemeler tamamlanmıştı. Şu an ise 3. Faz ödemeleri başlığı altında e-Devlet üzerinden yapılan başvurular sonrasında başlatılan 3. Faz ödemeleri için ödemelerin bir kısmı tamamlandı ve hala başvuru alınmaya devam ediyor. Bu hafta içerisinde ödemelerin tamamı ile bitirilip 4. Faz ödemelerine geçilmesi planlanıyor. Ancak 3. Faz ödemeleri başvurularında ‘Kapsam Dışı’ hatası ile karşılaşan vatandaşlarımızın 4. Faz veyahut mevcut 3. Faz ödemelerinden yararlanabileceği hala bilinmiyor. Bu haberimizde 4. Faz ödemelerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ele aldık. Tüm detaylar haberimizde…

Korona virüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda on binlerce işletme ve yüz binlerce vatandaş işsiz kalmıştı. Bunun üzerine devlet sosyal yardım ödemeleri başlığı altında 1000’er TL mağdur olmuş 5,5 milyon vatandaşa para ödedi. Bu ödemelerin tamamı karşılıksız ve tek seferlikti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan bu yardım ödemeleri sonucunda milyonlarca vatandaşımızın en azından bir aylık giderleri karşılandı ve karşılanmaya devam ediyor. 1. Faz ödemesi başlığı altında yapılan ödemeler için herhangi bir başvuru alınmadı ve Aile Bakanlığı bünyesinde bulunan Vakıflar neticesinde ödemeler yaptı. Bu ödemeleri yaparken ise gerçek manada muhtaç ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar belirlendi. 2. Faz ödemeleri de yine aynı şekilde Vakıflar aracılığı ile yapıldı. İlk iki faz ödemeleri için herhangi bir başvuru alınmadı. Ancak 3. Faz ödemeleri için muhtaç olan vatandaşların tamamının e-Devlet üzerinden başvuru yapmaları istendi. Başvurular neticesinde ise vatandaşlardan sonucu olumlu çıkanlara 1000’er TL ödemeler yapıldı.

4. FAZ SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ YAPILACAK MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde bunulan Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıfları vasıtası ile yapılan 1000’er TL ödemelerin en önemli kısmı 3. Faz ödemeleri ile tamamlandı. Ancak başvurular hala devam ediyor ve çok yüksek ihtimalle önümüzdeki haftanın başlangıcına kadar devam edecek. Süreç, vatandaşın ihtiyacının karşılanmasını kapsıyor. Bu nedenle ihtiyaç devam ettiği sürece 1000’er TL sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam edecek. Başvurular sadece e-Devlet üzerinden yapılacak. 4. Faz ödemeleri için ise şu aşamada bayram sonrası duyurulacak.


1000 TL SOSYAL YARDIMDAN KİMLER FAYDALANAMAZ?

Başvurular; 4a statüsündeki kamu işçilerine, 4c statüsündeki memurlara, işsizlik maaşı alanlara, kısa çalışma ödeneği alanlara, 1. ve 2. faz yardım ödemesinden faydalananlara, aylık hane geliri belirli bir seviyenin üzerinde olanlara sağlanmadı. Bu kapsamda vatandaşlar 3. faz ödemeleri devam ederken 4. faz ödemelerine dair araştırma içerisine girdiler. Özellikle bazı gruplara ödeme yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Ancak bu süreçten sonra yeni bir yardım beklenmiyor. Zira halen 3. faz ödemeleri için e-Devlet başvurularının devam ediyor olması,  salgın için normalleşme sürecinin başlaması, çok sayıda işyeri ve üretim mekânlarının açılıyor olması artık ekonominin düzelmesine işaret ediyor. Büyük ihtimalle 3 faz yardım ödemelerinde başvurular bir süre daha devam edecek ve 4. faz sosyal yardımları olmayacak.

4. Faz Yardım 1250 TL olacak!

Bayram Harçlığı niyetiyle de 4. faz yardım ödemeleri 1250 TL olarak hesaplara geçecek.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR