A101 Şok ve BİM Marketlerine Devlet Engeli

A101 Şok ve BİM Marketlerine devlet engeli! A101, Şok ve Bim için beklenen karar çıkıyor. A101, Bim ve Şok marketleri artık açılması tamam gözüle bakılıyor. Şok marketler, A101 marketler ve BİM marketlere ne olacak? A101, bim ve şok yasaklar geliyor.

A101 Şok ve BİM Marketlerine Devlet Engeli
Yayın Tarihi: 12.12.2019 21:10:00

A101 Şok ve BİM Marketlerine devlet engeli! A101, Şok ve Bim için beklenen karar çıkıyor. A101, Bim ve Şok marketleri artık açılması tamam gözüle bakılıyor. Şok marketler, A101 marketler ve BİM marketlere ne olacak? A101, bim ve şok yasaklar geliyor.

Bim, A101 ve Şok 20 bin engeli!

Türkiye'de 20 bini geçen sayılarıyla bakkalara zor günler geçiren Bim, A101 ve Şok Devlet engeli geliyor. Tekelleşmesinin eşiğinde olan marketler zincirine engeller geliyor. Peki Bim, A101 ve Şok bundan sonra ne olacak? Bim, A101 ve Şok yasaklanıyor mu?

Sebebi belli oldu!

Ucuzluk - İndirim ve aktüel ürünlerle her zaman büyümenin eşiğinde olan marketler zincirine soğuk duş. Bim, A101 ve Şok kapanıyor mu? Sektörde ger geçen gün artan indirimler sonrası bakkallar hem zamlı ürün satmak zorunda kalıyor, hem ürünleri elde kalıyor. Şok, A101 ve Bim 7000 civarında marketlerine bir ürünü çok ucuza alırken, en ufak bir içecekte bile bakkalardan ucuza satış yapabiliyor. Günlük kullanılan bir çok ürünü ucuza satan marketler zincirleri, büyük ürünlere girince artık dur denildi. Elektroniğe kadar tüm sektörde söz sahibi olmak isteyen Bim Cuma günü Aktüel ürünleri, A101 Perşembe günü Aktüel ürünleri ve Şok çarşamba günü Aktüel ürünleriyle kimseyle yarıştırmıyor.

PRİVATE LABEL ÜRÜNLERE SINIRLANDIRMA 

Özellikle son yıllarda hızlı bir şekilde büyüyen ve sektörün büyük bir kısmını oluşturan Discount marketleri için devletin sınırlandırmaya gideceği iddia edildi. Böylelikle devletin kontrol etmekte zorlandığı ve tekelleşmeye doğru giden ucuzluk marketleri sürekli denetim altında olacak. 

Bu denetimin ilk ayağı olarak ise private label yani özel ürünler yer alacak. Sektördeki perakendeciler tarafından üretilen ya da ürettirilen, perakendecinin satış noktalarında kendi adı ya da kendi markasıyla satılan tüketim malları olarak tanımlanan özel ürünlere belli bir oranda sınırlandırma getirilecek. Discount marketlerde şube bazlı düşünüldüğünde cironun büyük bir kısmı private labellardan oluşuyor.

BAKKALLAR TARİHE KARIŞMAYACAK!


Gıda perakendesi sektöründe önümüzdeki 7 yıl içinde 13 binden fazla yeni market açılması bekleniyor.  Yeni marketlerin büyük kısmını ise indirim-süpermarket konseptlerindeki firmalar oluşturacak. 2026 yılına kadar indirim marketlerinin sektördeki payının yüzde 80'e kadar çıkması öngörülüyor. Tahmin edilen bu büyüme rakamlarına göre geleneksel hale gelen bakkalların çoğunun kapanması söz konusu. Öte yandan discount marketlerle rekabet içerisinde olan yereller de aynı durumdan muzdarip.  

Resmi açıklama geliyor!

Bim, A101 ve Şok marketlere nasıl bir sınırlandırma geleceği, hangi ürünü satıp hangi ürünü satmayacağı ortaya çıkacak. Şok Aktüel, Bim Aktüel ve A101 Aktüel çok yakında tozlu raflara geçecek ancak ürün satma da kıyasıya rekabet gelecek.

Sahipleri gerçekte kim?

Gördüğünüz gibi BİM ekibi A101’i kurduktan sonra yine köşeye çekildi. Zapsu ailesi, 2010 yılında işlerinin bozulduğunu gerekçe gösterip A-101’deki yüzde 29.8 hissesini Memorial Sağlık Grubu ve Aydın Örme’nin sahibi Turgut Aydın’a satarak çoğunluk hakkını devretti.

Aydın ailesinin A101 dışında English Home , Susesea, TAFF Yapı , PizzaLazza , SaloonBurger gibi markalarda sahipliği bulunuyor.

A101 gerçekte sahibi!


Bim gerçekte sahibi kim?






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR