ABD S400 Pentagon açıklaması saat kaçta yapılacak? ABD Türkiye ne dedi

S-400'lerin Türkiye'ye teslim edilmeye başlamasının ardından ABD'den yeni açıklamalar ve açık tehditler gelmeye başlandı. ABD'de Pentagon, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili açıklama yapacak. ABD Pentagon açıklaması ne zaman Türkiye saati ile kaçta?

ABD S400 Pentagon açıklaması saat kaçta yapılacak? ABD Türkiye ne dedi
Yayın Tarihi: 12.07.2019 17:30:00

Bugün öğle saatlerinde Rusya'dan 3 kargo uçağıyla Ankara Mürted Üssü'ne getirilen S-400 hava savunma sistemi parçaları ve ekipmanlarının ardından gözler ABD'ye çevrilmişti. ABD, Türkiye'nin Rusya'dan S400 alımıyla ilgili ne diyor? Pentagon, Türkiye'nin S-400 teslimatı ile ilgili, bu gün 12 Temmuz Cuma günü bir açıklama yapacağını duyurdu.

Pentagon'dan yapılacak açıklama ne anlama geliyor? Pentagon, 12 Temmuz Cuma günü Türkiye saatiyle 18.30'da açıklama yapacak. Pentagon, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımı ve teslimatların gerçekleşmesi konularındaki görüşlerini paylaşacağı basın açıklamasının saatini bildirdi. Türkiye'ye yeni yaptırımlar yolda mı?

PENTAGON AÇIKLAMASI SAAT TSİ 18.30'DA YAPILACAK


Abd ile Türkiye arasındaki ilişkiler, Türkiye'nin S-400 alımıyla birlikte daha da gerginleşti. G-20 zirvesinde, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili "olumlu" düşünceler paylaşan ABD Başkanı Donald Trump'a karşın, ABD Dışişleri ve Pentagon, bu alıma karşı çıkıyor. 

ABD Dışişleri geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye tehditvari bir mektup göndermiş, bu mektup Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Rusya'dan 3 kargo uçağının gelmesiyle Mürted Hava Üssü'ne S-400 parçalarının tesliminin gerçekleşmesi üzerine, ABD'de Silahlı Kuvvetler Pentagon, Türkiye hakkında açıklama yapacağını duyurdu.

Pentagon'un Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin açıklaması 12 Temmuz Cuma günü TSİ 18.30 da yapılacak. Türkiye'ye karşı yaptırım diliyle tehditkar bir açıklama gelmesi bekleniyor. Ancak Türkiye kararlı duruşundan vazgeçmiyor ve Rusya ile yapılan S-400 anlaşmasından geri adım atmıyor. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR