ABD'den Evde Yapılacak Olan Covid-19 Test Kitine İzin Geldi

ABD, 30 dakikada sonuç veren ve tamamen evde yapılabilen yeni tip korona virüs test kitinin kullanımına onay verdi. Test kiti ve virüs tanısı konusunda çığır açan bu cihaz, Lucira Health adlı şirket tarafından geliştirilmiştir. Acil durum test kiti, sınırlı bir kullanım ile test edilecek...

ABD'den Evde Yapılacak Olan Covid-19 Test Kitine İzin Geldi
Yayın Tarihi: 20.11.2020 12:00:00

ABD, 30 dakikada sonuç veren ve tamamen evde yapılabilen yeni tip korona virüs test kitinin kullanımına onay verdi. Test kiti ve virüs tanısı konusunda çığır açan bu cihaz, Lucira Health adlı şirket tarafından geliştirilmiştir. Acil durum test kiti, sınırlı bir kullanım ile test edilecek. 

EVDE COVİD-19 TEST KİTİ 

ABD, 30 dakikada sonuç veren ve tamamen evde yapılabilen yeni tip korona virüs test kitinin kullanımına onay verdi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesinden (FDA) yapılan bir açıklamaya göre, kurumun, Kaliforniya merkezli Lucira Health şirketinin geliştirdiği tek kullanımlık, tamamen evde yapılabilen ve 30 dakikada sonuç veren korona test kitinin acil durumlarda kullanımını onayladığı bildirildi. Kullanımının ilk başta sınırlı olacağı ve reçeteyle verileceği kaydedilen kitin doktorların ofisinde ve diğer test alanlarında da kullanımına müsaade edildiği söylendi.


Test için kullanıcının burundan örnek alması ve taşınabilir bir cihaz şeklinde tasarlanan kitin içine koyması gerekiyor. Testin sonucu, cihazın ekran şeklinde ışıklandırılmış bir bölümünde gösterilmekte. 

FDA 300 CİVARI TEST KİTİNİ ONAYLADI

FDA bugüne kadar 300 civarı test kitini onayladı. Söz konusu kitlerde testlerin büyük çoğunluğunun bir sağlık personeli tarafından burundan örnek alınarak laboratuvar ortamında yapılması gerekmekte.

FDA yetkililerinden Jeff Shuren "Şimdi Kovid-19 bulaşmış olabilen Amerikalılar, (test) sonuçlarına göre kendilerini ve etrafındakileri korumak için hemen harekete geçebilecek." dedi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR