Adalet Bakanlığı Duyurdu: 400 İdare Memuru Öğrencisi Alınacak

CTE idare memuru öğrencisi nedir? İdare memuru ne iş yapar? Başvuru Şartları neler?

Adalet Bakanlığı Duyurdu: 400 İdare Memuru Öğrencisi Alınacak
Yayın Tarihi: 14.11.2020 16:00:00

Adalet Bakanliği Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, sözlü sınav ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara 300'ü erkek, 100'ü kadın olmak üzere 400 idare memuru öğrencisi alınacağını duyurdu.


400 KİŞİ ALINACAK


Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce  sözlü sınav ve mülakat ile 9-5'inci dereceli kadrolara 300’ü Erkek (Erkek hükümlü ve tutukluların bulunduğu ceza infaz kurumları için), 100’ü Kadın (Kadın hükümlü ve tutukluların bulunduğu ceza infaz kurumları için) olmak üzere toplam 400 idare memuru öğrencisi alınacağı açıklandı. 


BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK? BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?


Başvurular  27 Kasım-11 Aralık 2020'de Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına bizzat yapılacak, posta yoluyla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.


Başvuru için en az 4 yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezuniyet, 35 yaşını bitirmemek, 2020 KPSS Lisans sınavı KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekiyor.

Sözlü sınav ve mülakatı kazanarak öğrenciliğe kabul edilen adaylar, hizmet öncesi eğitime alınıp eğitimi başarıyla tamamlayanlar, idare memurluğuna atanacak.


CTE İDARE MEMURU ÖĞRENCİSİ NEDİR, NE İŞ YAPAR?


Cezaevleri yönetim kadrosunda bulunan Memurlara CTE idare memurları denilmekte. Cezaevlerinde genel idare hizmetleri konusunda pek çok farklı personel kadrosu vardır. Bu kadrolar derecelerine bağlı olarak farklı şekillerde sınıflandırılır. Kurum Müdürlüğü bazındaki geçiş yapma imkanı ile beraber CTE idare memuru olunmaktadır.

Cezaevleri Tevkif Müdürlüğünde birçok farklı görev alabilirler. Bu görevler içerisinde özellikle müdürün bulunmadığı yerde idareyi ele almak ve kontrol büyük bir öneme sahiptir.

İdare memuru müdürü olmayan kurumların amiri olarak görevde olan sorumlulardır. Bu sorumlular memur bazında ele alınır ve CTE idare memuru şeklinde ifade edilir. Kurumun personel işlemleri ile beraber, tutuklu ve hükümlüler arasındaki her türlü mali ve idari hizmetleri yürütmekle görevlidirler. Hükümlülerin gönderdiği ya da hüküm üzere gelen mektupları inceleme ve okuma üzerinden onay verme yine CTE idare memuruna aittir. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR