Adobe Photoshop'a Yapay Zeka Desteği

Teknolojide adeta küçük bir devrim. Artık Photoshop'ta "Select Object" tuşu ile yapay zeka destekli objeler seçilebilecek.

Adobe Photoshop'a Yapay Zeka Desteği
Yayın Tarihi: 29.11.2017 15:27:00

Adobe’un Master Collection bünyesinde bulunan ve alanının en ünlü uygulaması olan Photoshop, uygulamaya yeni bir özellik daha ekledi. Adobe MAX Japan etkinliğinde paylaşılan bu yeni özellik, fotoğraflarda bulunan alan seçimini yapay zekaya bırakıyor. 

Yani “Magnetic Tool” gibi uzun uğraşlar gerektiren araçlar yerine bu yeni özellikle tek bir tıkla seçilmek istenen alan (öndeki obje veya canlı) bir bütün halinde fark edilip özel olarak seçilebilecek. Yapay zeka ile çalışan bu yeni özellik, teknolojinin gelişimini açıkça gözler önüne seriyor.

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden birisi olan Adobe, yapay zekaya çok büyük önem veriyor. Ürünlerinin daha akıllı olması için sürece erken giriş yapan şirket, teknolojisini şu şekilde tanıtıyor:  “Sensei, gelişmiş bilimsel gücü sayesinde en karmaşık deneyim zorluklarının üstesinden gelmenizi sağlar. Geniş hacimli içerik ve veri varlıklarının yanı sıra yapay zekayla makine öğrenimini kullanan Adobe Sensei, dünyanın en iyi dijital deneyimlerinin arkasındaki güçtür.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR