Aile Bakanlığı Bir müjde daha! Her ay 3 bin TL’lik yardım yapacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından günümüzde özellikle bu zorlu süreç içerisinde pek çok destek ödemeleri sağlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesince yapılan bu yardımlar arasında bulunan en önemli yardım gıda yardımı olarak gündemimizde ki yerini alıyor.

Aile Bakanlığı Bir müjde daha! Her ay 3 bin TL’lik yardım yapacak!
Yayın Tarihi: 27.06.2020 18:57:32

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından günümüzde özellikle bu zorlu süreç içerisinde pek çok destek ödemeleri sağlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesince yapılan bu yardımlar arasında bulunan en önemli yardım gıda yardımı olarak gündemimizde ki yerini alıyor. Özellikle pandemi süreci içerisinde gıda yardımlarına olan talep her geçen gün artış göstermesi ile dikkatleri çekiyor. Peki, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesince pandemi sürecinde başvurular nasıl yapılacak? Başvuru işlemlerini gerçekleştirmek isteyen bireyler haber adresimizi inceleyebilir.

Korona virüs ülkemizde etkilerini sürdürmeye devam etmesiyle beraber pek çok vatandaşımız ekonomik açıdan olumsuz etkilenmektedir. Böylelikle vatandaşlarımız devlet tarafından çeşitli alanlarda yapılan destek yardımların faydalanmak istemektedir. Devlet tarafından yapılan bu yardımlar neticesinde ihtiyaç sahibi ve pandemi sürecinde olumsuz etkilenerek zorluk çeken vatandaşlarımızın bu destekleri alarak mağdur olmaması hedeflenmektedir. Devlet tarafından verilen bu yardımlar kapsamında yapılan iyileştirmeler ile birlikte birçok vatandaşımızın yüzünün gülmesi sağlandı. Yapılan bu iyileştirmeler neticesinde merak edilen yardımlar arasında en önemlisi Aile Bakanlığı Gıda yardımları bulunmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlı tarafından sağlanan bu fırsatlar neticesinde her il ya da ilçede bulunan vatandaşlarımız için bu destek sunulmaktadır. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız için başvuru şartları ve tüm ayrıntıları paylaşacağız.

DEVLET TARAFINDAN YAPILAN GIDA YARDIM VE BAŞVURU İŞLEMLERİ!


Böylesine bir zorlu süreç içerisinde devlet ve devletin alt birimleri vasıtasıyla pek çok vatandaşımız gıda yardımlarından faydalandı ve faydalanmaya devam etmektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesince gıda yardım başvuru işlemlerini gerçekleştirme olanağına sahip olabilirsiniz. Bu kurumlar neticesinde Aile Bakanlığı bağlı olan kurumlar ile birlikte her il ya da ilçede faaliyet göstermeye devam etmektedirler. Devletin gıda yardım başvurularından faydalanmak isteyen vatandaşlarımız başvuru işlemlerinin kurumlar aracılığında yapma olanağına sahip olabilmektedir. Böylelikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesince başvuru işlemlerini çok kolay bir şekilde halletme fırsatını elde edebilirsiniz.

BAŞVURULARDA İZLENECEK YOL
  • İlk işlem olarak kendi ilçenizde yer alan ve kaymakamlık bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gidin.
  • Burada gıda yardımı yapmak istediğinizi bildirin.
  • Burada sizden form doldurmanız ve bazı evrak teslimi yapmanız istenecek.
  • Evrak teslimlerini tamamlayın ve başvuru işlemlerinizi yapın.
  • Başvurunuzun ardından gelir durumunuza ve diğer şartlara ilişkin değerlendirme süreci başlayacak.
  • Değerlendirme süreci sonunda başvurunuzun kabul edilmesi durumunda ise gıda yardımları bakanlık birimleri tarafından size ulaştırılacak.
Bu başvuru süreçlerini gerçekleştirmeniz doğrultusunda gıda yardım başvurularınızı yapabilirsiniz. Gıda yardım başvuruları için en önemli unsurlar içinde kişinin hane gelir düzeyi önemli unsur olarak gündemimizde bulunmaktadır. Hane içerisinde yer alan kişi sayısına düşen gelir oranı asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda gıda yardım fırsatından yararlanma olanağına sahip olabilirsiniz.

YARDIMLAR DEVAM EDİYOR!

Korona virüs ile mücadele dönemi içerisinde özellikle Ramazan ayında pek çok vatandaşımız gıda yardımlarından faydalanarak bu süreci rahat geçirme fırsatını bulmuştur. Böylelikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma birimleri doğrultusunda başvuru işlemlerini gerçekleştirerek sizler de bu olanağa sahip olabilir ve bu olanakları değerlendirme fırsatını elde edebilirsiniz. Kişi başına düşün gelir oranının kesinlikle asgari ücretin içte birinden az olması gerekmektedir. Aksi takdir de bu koşula uyum sağlamayan vatandaşlarımız bu fırsattan yararlanamayacaktır. Başvuru sürecinde vatandaşlarımız için istenilen belgeleri Vakıf bünyesine ulaştırarak gerekli işlemleri uygulama olanağına sahip olabilirsiniz. Korona virüs ile normalleşme sürecine girilmesiyle beraber gıda yardımları hala devam etmektedir.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR