Aile yardımı zammı ve maaş zammı yolda! En az maaş 4 bin 198 TL olacak

Temmuz ayında milyonlarca emekli ve memur için zam yapılacak. Temmuz enflasyon zammı ile beraber hem emekli vatandaşlarımız hem memur vatandaşlarımız avantajlı olacak. Özellikle yüksek ek göstergeye sahip olan memur çalışanların tamamı yüksek maaş almaya başlayacak. Mevcut durumda 332 TL olan eş yar

Aile yardımı zammı ve maaş zammı yolda! En az maaş 4 bin 198 TL olacak
Yayın Tarihi: 22.06.2020 22:19:00

Temmuz ayında milyonlarca emekli ve memur için zam yapılacak. Temmuz enflasyon zammı ile beraber hem emekli vatandaşlarımız hem memur vatandaşlarımız avantajlı olacak. Özellikle yüksek ek göstergeye sahip olan memur çalışanların tamamı yüksek maaş almaya başlayacak. Mevcut durumda 332 TL olan eş yardımı bedeli artık 502 TL olacak. En az memur çalışan maaşı ise 4 bin 198 TL’ye yükseltilecek. Yapılan araştırmalar neticesinde sadece 3600 ek göstergeye sahip olan memur kişilerin bu avantajlı eş yardımı ve çocuk yardımı ücretlerinden faydalanabileceği ifade ediliyor.

Eğer söylenen ödemeler gerçekleşecek olur ise en az memur maaşı 4 bin 198 TL olacak. Bu sayede ortalama bir memur maaşı 5 bin 200 TL ve üzerine çıkartılmış olacak.  Yapılacak olan zamlar sadece tahmini olarak bilinebiliyor, 3 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak olan zam miktarı ile beraber hangi memurun ne kadar alacağı net olarak belli olacak ancak şu an ekonomistlerin yaptıkları tahminlere göre alınacak zam miktarı bu şekilde olacak.

Temmuz enflasyon zammı eğer tahmin edildiği gibi çıkacak olur ise 2 çocuğu olan tüm memur çalışanların en memur maaşı 4 bin 198 TL olacak, 502 TL çocuk yardımı bedeli alacaklar. Bu sayede 4 bin 700 TL memur maaşı almış olacak ortalama bir memur. Milyonlarca vatandaşımız Temmuz ayında yapılacak olan zam miktarını bekliyor. Normal şartlar altında maaşlara sadece yüzde 4 zam yapılmaktadır. 5 aylık enflasyonun ortalaması ve altıncı ayın son günlerindeki enflasyon ortalaması alınarak ortalama bir altı aylık enflasyon oranı ortaya çıkartılmaktadır. Ortaya çıkartılan bu enflasyon oranına göre ise emekli ve memur kişilerin alacakları zam miktarı belli olur. Bu yılın ilk yarısında enflasyonun yüzde 4'ü aşması halinde aşan kısım kadar fark da verilecek. 2020 yılı ilk yarısında alınan enflasyon oranı yüzde 4’ü aştı. Ortalama olarak tahmini yüzde 5,5 çıkacağı tahmin ediliyor. Bu da memur çalışanların yüzde 5,2 Temmuz enflasyon zammı alabileceklerini gösteriyor. Eğer tahminler gerçekleşirse bu hesaba göre en düşük memur maaşı 4 bin 198 TL olacak, 502 TL çocuk yardımı bedeli alacaklar. Bu sayede 4 bin 700 TL memur maaşı almış olacak ortalama bir memur.


MEMURLAR NE KADAR ZAM ALACAK?

Bu konuda kimsenin net bir tahmini olamaz. Ancak ünlü ekonomistlerin yapmış oldukları tahminlere göre memur vatandaşlarımızın 2020 yılı Temmuz ayında alacakları zam miktarı ortalama olarak yüzde 5,2 olacak. Eğer bu şekilde gerçekleşecek olur ise yeni işe başlamış olan memur çalışan 4 bin 198 TL maaş alacak. Beraberinde eğer iki çocuğu varsa 502 TL ödeme alacak bu sayede 4 bin 700 TL memur maaşı almış olacak. Geçmişte ödenen eş yardımı sadece 332 TL idi.

ZAM MİKTARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamalara göre Temmuz ayı enflasyon zammı 3 Temmuz 2020 tarihinde belli olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ta 3 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacağını ifade etti.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR