Akın Akın Geliyorlar! Edirne 'de Vaka Sayıları Artıyor. Ek Tedbirler Getirildi

Edirne 'de vaka sayıkarı neden artıyor? Bulgaristan vatandaşları Edirne 'de ne yapıyor? Valilik konuyla ilgili açıklama yaptı. Edirne'de koronavirüs kapsamında alınan ek tedbirler...

Akın Akın Geliyorlar! Edirne 'de Vaka Sayıları Artıyor. Ek Tedbirler Getirildi
Yayın Tarihi: 18.11.2020 12:00:00

Bulgaristan’ın yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirlerini esnetmesinin ardından Bulgar vatandaşları alışveriş için Edirne'ye akın etti. Sosyete pazarında adım atılacak yer kalmadı. Bulgar vatandaşlar 2 bin 500 euroya kadar günlük para harcadıklarını ifade ettiler.

AKIN AKIN EDİRNE'YE GELMEYE BAŞLADILAR

Bulgaristan’ın yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirlerini esnetmesinin ardından Bulgar vatandaşları alışveriş için Edirne'ye akın etti. Sosyete pazarında adım atılacak yer kalmadı. Bulgar vatandaşlar 2 bin 500 euroya kadar günlük para harcadıklarını ifade ettiler.

Edirne’de her cuma kurulan Ulus Pazarı, Bulgarların akınına uğradı. Giyimden kozmetiğe, temizlik ürünlerinden gıdaya hemen hemen her türden ürünlerin olduğu pazardan poşet poşet alışveriş yapan Bulgarlar, aldıkları malzemeleri taşımakta güçlük çekti.

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Barış Atkoşan, “Pazarımız sınır kapılarının açılmasının ardından ciddi bir hareketliliğe sahne oldu. Pandemi önlemleri açısından tedbirlerimiz ciddi bir şekilde devam ediyor. Maske, mesafe anonslarımız devam ediyor. Genel olarak ticaretimizden hem vatandaşlar hem de esnafımız memnun. Bir buçuk, 2 aydır Bulgarlar yoğun bir şekilde geliyorlar” şeklinde konuştu.


KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ARTTI

Bulgaristan'ın 1 Eylül itibarıyla karantina tedbirlerini esnetmesinin ardından Edirne'ye günübirlik alışverişe gelen Bulgarların sayısı her geçen gün artıyor. Bulgaristan'da son günlerde vaka sayılarının artması üzerine ise Edirne'de valilik ve belediye tarafından turistlere yönelik koronavirüs tedbirleri de arttırıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bulgaristan'dan gelen turistlere yönelik valilikle birlikte özel koronavirüs tedbirleri aldıklarını ifade etti. Alışveriş yerlerini devamlı  dezenfekte edildiğini, ücretsiz maske verildiğini belirten Gürkan durumu, "Edirne pandeminin ilk gününden bu yana tüm kurumlarla beraber, tam bir entegre çalışma örneği sergiledi. Örneğin 1 Eylül'de Bulgaristan'ın sınır kapısını açmasıyla beraber yaptığımız toplantıda sayın valimizle beraber şöyle bir uygulama başlattık; Bulgaristan tarafından gelen her vatandaşa, araca ücretsiz maske ve dezenfektan veriyoruz. Bu Türkiye'de başka yerde var mı bilmiyorum. Yine yaptığımız bu entegre çalışmalarla, şehrin her tarafında Bulgarca afişler göreceksiniz. Bulgar misafirlerimizi temizlik, maske ve mesafe konusunda uyaran, kendi dillerinde anlayabilecekleri şekilde her tarafta Bulgarca pankartlar var, broşürler var. Her dükkanın girişinde mutlak surette Bulgarca, kurallara uymaları, maskesiz dolaşmamaları, açık alanlarda da maskenin zorunlu olduğu ve buna uyulmadığı takdirde cezai işlem uygulanacağı yönünde afişlerimiz, pankartlarımız var" şeklinde ifade etti.

'HER 15 DAKİKADA BİR ANONS YAPIYORUZ'

Bulgar turistlerinin Covid-19 kapsamında alınan tedbirlere uyulması konusunda devamlı ananos yapıldığını söyleyen Gürkan, "Bununla da yetinmedik son dönemde bir haftadır özellikle Bulgarların yoğun olarak geldiği cuma, cumartesi ve pazar günleri ciddi bir yoğunluk oluşuyor. Hafta içi iki saatte bir, cuma, cumartesi ve pazar günleri ise şehir hoparlörlerinden Türkçe ve Bulgarca anonslar yapıyoruz temizlik, maske ve mesafe konusunda. Pazar yerlerinde de her 15 dakikada bir anonslar yapıyoruz, bunların hatırlatılması için. Tabii ki biliyorsunuz Bulgaristan'da da vaka sayısı çok arttı. Bulgar vatandaşlarımızın da denetimlerini sürekli yapıyoruz, kurallara büyük oranda uyduğunu görüyoruz. Uymayanlar hakkında da cezai işlemler yapılıyor" dedi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR