ALES başvuruları başladı! Son gün ne zaman? ALES 3 sınav ücreti ne kadar?

ALES 2019 güz dönemi sınavından beklenen haber geldi. ÖSYM tarafından yapılacak olan ALES başvuruları bugün başladı. Binlerce yüksek lisans ve akademik kariyer adayı ise ALES başvuruları ne zaman bitiyor? Sınav ücreti ne kadar? diye aramaya başladı. İşte detaylar...

ALES başvuruları başladı! Son gün ne zaman? ALES 3 sınav ücreti ne kadar?
Yayın Tarihi: 17.09.2019 13:05:00

2019 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı başvuruları bugün başladı. Her yıl kasım ve mayıs ayında yapılan ALES sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından uygulanacak olan ALES 3 başvuruları ne zaman bitiyor? Başvuru nasıl yapılır? Sınav ücreti ne kadar? her yerde aranıyor. 

ALES BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

Bugün yani 17 Eylül pazartesi itibariyle ALES başvuruları başladı. Sınava girmek isteyen adaylar 25 Eylül tarihine kadar başvurularını yapabilir.

Elektronik ortamda alınan başvurular "https://ais.osym.gov.tr" sitesi üzerinden yapılacak.

​ALES 3 NE ZAMAN YAPILACAK?


Başvuruları 25 Eylül'e kadar yapılacak olan ALES, 17 Kasım 2019'da yapılacak. Sınav 17 kasım pazar günü 10:15'te başlayacak ve sınav 150 dk sürecek. 

ALES SINAV ÜCRETİ NE KADAR? 2019

ALES 3 başvuruları başladı. başvurularını yapmak isteyen adaylar ise aşamaları tamamladıktan sonra sınav ücreti olan 120 TL'yi yatırmak zorunda. Sınav başvuru ücretini ya internet üzerinden ya da anlaşmalı bankalardan yatırabilirsiniz. 

ALES sınav ücretini son olarak 26 Eylül tarihinde yatırabilirsiniz.


 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR