Amazon Çalışanları Prime Day'in İlk Gününde Greve Gitti

İspanya ve Almanya'daki Amazon işçileri, e-ticaret devi depolarındaki çalışma koşullarını protesto etmek için Prime Day'de greve gittiler.

Amazon Çalışanları Prime Day'in İlk Gününde Greve Gitti
Yayın Tarihi: 16.07.2018 17:04:00

Amazon Prime üyelerine özel büyük indirimlerin yapıldığı Prime Day etkinliği, bu sefer grev ile adını duyurdu.

Amazon Prime Day etkinliğinin başladığı gün, şirketin depolarındaki ağır çalışma koşulları nedeniyle çalışanlar greve gitti.

Amazon En Lucha adlı bir grup, İspanya'nın başkenti Madrid'in hemen dışındaki şirketin merkezinde yürüyüş düzenledi. Grev, 18 Temmuz'a kadar sürecek ve çalışanlar, Avrupa çapında grev yapmak için Amazon işçilerine çağrıda bulundular.

Grevdekiler, Amazon’un İspanya’daki ilk örneği olan ambarın önünde durdular ve yüzlerinde Genel Müdür Jeff Bezos’un maskelerini taktılar. Mart ayında, yüzlerce işçi çalışma sözleşmeleri üzerinde pazarlık yapmak için bir teklifte yürüdüler.

Pazar günü İspanya'nın komünist partisi tarafından yayınlanan açıklamaya göre, grevin nedeni çalışma saatlerinde artış, ikramiyelerin ortadan kaldırılması ve hastalıklara karşı güvenlik eksikliğidir .

Amazon En Lucha'ya İtalya'da bir işçi sendikası olan Fisacat, attıkları bir tweet ile İspanyol işçilerine destek verdi. Avrupa'da Amazon depo çalışanları da kendi gösterilerini yapma kararı aldılar. Almanya'da altı tesisindeki binlerce çalışan, bir günlük grev için Salı günü işten ayrılacak. Polonya'da, işçiler, işlerini sürdürebilmeleri için gerekli olan asgari miktardan daha fazlasını yapmayacaklar.

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR