Araç Alacaklara güzel haber! 2020 Otomobil ÖTV indirimi geliyor

Otomobil piyasaların durma noktasına geldiği şu günlerde otomobil almak isteyenlere mutlu edecek haberler geliyor. Otomobilde ÖTV indirimi geliyor. Bugün resmi gazetede yayınlanan Engelli indirimi sonrası tüm vatandaşlara ÖTV indirimi geleceği açıklandı. Otomobilde ikinci el piyasası çok yükselmesi

Araç Alacaklara güzel haber! 2020 Otomobil ÖTV indirimi geliyor
Yayın Tarihi: 21.01.2020 23:14:00

Otomobil piyasaların durma noktasına geldiği şu günlerde otomobil almak isteyenlere mutlu edecek haberler geliyor. Otomobilde ÖTV indirimi geliyor. Bugün resmi gazetede yayınlanan Engelli indirimi sonrası tüm vatandaşlara ÖTV indirimi geleceği açıklandı. Otomobilde ikinci el piyasası çok yükselmesi sonrası böyle bir adım atılıyor.

Engelli vatandaşlar kararı resmi gazetede!

Daha önce Boxer Dergisi'nin duyurduğu ÖTV indirimi ilk adımı atıldı. 2020 yılında engelli indirimi yayınlandı. Resmi gazetede yayınlanan habere göre;

Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde belirtilen yüzde 22.58'lik artış nedeniyle engelli vatandaşlardan 247.400 TL kadar alınmayan ötv, 303.200 tL yükseltildi. ÖTV ve KDV dahil 303.200 TL'yi geçmeyen otomobillerde ÖTV alınmayacak.


Otomobil alacaklar müjde! ÖTV indirimi geliyor

Otomobil piyasası 2020 yılında beklenen harekete kavuşma ihtimali yok. Geçen sene olduğu gibi bu senede ÖTV indirimi gelecek. 2020 yılında henüz resmi gazetede yayınlanmayan ÖTV indirimi çok kısa bir süre sonra duyurulacak. Peki kimler ÖTV indirimi ne zaman başlayacak.

İkinci el piyasası durmuyor

Otomobil piyasasında ikinci el rağbet gün geçtikçe artıyor. Bugün yayınlanan bilgilerde ikinci el otomatik araç en çok alım satım yapılan araç türü oldu. Sürekli bir akışın olduğu ikinci el sektörü nedeniyle sıfır araç alma neredeyse imkansız hale geldi. Bu sebeple ilk olarak mobilyada başlayan ÖTV oranları otomobille bu sene de devam edecek.

En az 2 ay sürecek ÖTV indirimi sıfıra indirilmeyecek ancak çok düşük bir oranla satım yapılacak. Bu da yeni araç alacak vatandaşlara yüzde 20-25 katkı sağlaması bekleniyor. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR