Araç Sahiplerine Müjde: Benzine İndirim Geldi! EPGİS Benzin Satış Fiyatını Duyurdu

Benzin ne kadar oldu? Benzin fiyatları neye göre değişiyor? Petrol fiyatları ne durumda? EPGİS'ten gelen açıklamaya göre benzine indirim geldi...

Araç Sahiplerine Müjde: Benzine İndirim Geldi! EPGİS Benzin Satış Fiyatını Duyurdu
Yayın Tarihi: 18.11.2020 10:00:00

Geçtiğimiz günlerde benzine yapılan 19 kuruşluk zammın ardından, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS)'in yaptığı açıklamaya göre benzinin litre satış fiyatına 32 kuruş indirim yapıldı.

Fiyat indiriminin ardından benzinin litre satış fiyatı İstanbul’da ortalama 6,93 liradan 6,61 liraya, Ankara’da 7,03 liradan 6,71 liraya, İzmir’de ise 7,05 liradan 6,73 liraya düşecek.

COVİD-19 AŞISINDAKİ GELİŞMELER PETROL FİYATLARINI ARTTIRMIŞTI

ABD Massachusetts merkezli biyoteknoloji şirketi Moderna Inc. açıklamasında, deneysel aşının Covid-19’u önlemede yüzde 94.5 etkili olduğunun duyurulması üzerine, petrol fiyatları yüzde 3.0’ün üzerinde yükseldi.


ABD genelinde 30 bin katılımcının ikişer doz alımıyla geliştirildiği açıklanan Moderna’nın Yönetim Kurulu başkanı Stephen Hoge, “Covid-19’u durdurabilecek bir aşıya sahip olacağız” açıklamasını yapmıştı.

Gelişmelerle birlikte, Ocak teslimi Brent petrolün varil fiyatı yüzde 3.55 artışla 44 doları aşarak 44.29 dolara, Aralık teslimi Batı Teksa hafif petrolünün varil fiyatı da yüzde 3.79 artışla 41.65 dolara yükseldi.

AKARYAKIT FİYATLARI NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanmaktadır.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebilmekte.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR