Aşk, İlaçlar ve Yan Etkileri

Grimm Kardeşler'in “Kurbağa Prens” masalından esinlenerek yazılmış post apokaliptik romantik komedi; tiyatroda steampunk.

Aşk, İlaçlar ve Yan Etkileri
Yayın Tarihi: 19.01.2018 14:54:00

Bülent Ekuklu'nun yapımcılığını yaptığı tiyatronun oyuncuları Elif Gizem Aykul, Gökçe Karaman, Mert Aydın ve Arda Meriçliler'in oldukça başarılı oyunculukları ve keyifli diyaloglarının birleşimiyle ortaya çıkan bu harika işi, Boxer ekibi olarak deneyimleyerek okuyucularımıza da tavsiye etme fırsatı yakaladık.

Oyunun konusu ise şu şekilde: 3. Dünya Savaşı’ndan sonra dünya çöküşün eşiğindedir. 2040 yılına gelinceye dek ulaşılan üstün teknoloji 18. yüzyıldaki seviyesine geri dönmüştür. Ortalık durulduktan sonra toplanan dünyanın tüm ülkeleri bir anlaşmaya varıp ortak bir deklarasyona imza atarlar: Silah kullanmak, üretmek, satmak yasaklanacaktır. Hükümetler önceleri bu karara bağlı kalırlar ancak daha sonra bilinen silahlara hiç benzemeyen silahlar gizlice üretilmeye başlanır. İnsanların artık yaşamadığı yerlerde kurulu laboratuarlarda gizli deneyler, araştırmalar yapılmaktadır. 




Oyun bu laboratuarların birinde, Kentucky kentinin yıkık dökük  bir bölgesinde geçmektedir. Araştırmacı Rockwell Wise insanları aşık olmaktan koruyacak bir aşk aşısının dünyadaki bütün problemleri çözeceğine inanmaktadır. Eski sevgilisi, ilaç geliştirme uzmanı Grace Wright ise romantizme aç olduğunu düşündüğü gezegeni gençleştirmek için bir aşk iksiri yaratmak peşindedir. Grace, laboratuarın zor zamanlarında Rockwell'in geliştirme takımına liderlik yapması için işe alındığında, geçmişleri her ikisinin de yakasını bırakmaz. Kendilerini ‘aşk ve ilaçlar’ hakkında tartışmaların ve beklenmedik  'yan etkilerin’ ortasında bulurlar.

“Aşk, İlaçlar ve Yan Etkileri” ağustos 2012’de San Francisco’da Werx Sahnesi’nde Dünya Prömiyeri’ni yapmış ve büyük başarı kazanmıştır. Oyun, Türkiye’de ilk kez sahnelenmektedir ve oyunun atmosferi ve tasarımı bugüne kadar tiyatro sahnelerinde uygulanmamış bir yaklaşımla, “steampunk” tarzında gerçekleştirilmektedir.

Biletlerin tam ücreti 50 TL, öğrenci indirimli fiyatı ise 35 TL olacak şekilde, 3 Şubat'ta Torium Sahne'de izleyicileriyle buluşacak olan oyunu izlerken oldukça keyif alacağınıza eminiz.

Tiyatronun sergilenecek diğer tarihleri içinse Twitter hesaplarından takipte kalabilirsiniz.





HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR