Audi'den Akıllı Enerji Ağı Yönetimi

Audi, güneş ışığından elde edilen elektriği otomobil, ev ve ısıtma sistemlerinde kullanılması üzere kontrollü bir şekilde dağıtımını gerçekleştiren pilot projesi Akıllı Enerji Ağı Yönetimi’ni başlattı.

Audi'den Akıllı Enerji Ağı Yönetimi
Yayın Tarihi: 9.03.2018 15:16:00

Audi, yeni projesinde otomobil, ev ve güç kaynağı, akıllı bir enerji şebekesi yaratmak üzere bir araya geliyor. Audi Akıllı Enerji Ağı adlı pilot projesi, ilk kez elektrik şebekesi ile etkileşime giriyor.

Elektrikli mobilite kavramına, daha da yenilenebilir kaynaklara yönelen bir enerji tedarik sistemi bağlamında yaklaşan Audi, yeni bir pilot projeyi devreye aldı. Bu proje kapsamında elektrik üretenlerin, ürettikleri enerjiyi şebekeye aktarmaları sağlanıyor. İlk kez hane seviyesinde gerçekleştirilen bu çalışmayla tüm elektrik şebekesinin dengelenmesine katkıda bulunuyor. 

Araştırma çalışması kapsamında Audi, iş ortakları ile birlikte Ingolstadt ve Zürih’te evleri kapsayan bir proje yürütüyor. Çalışmada, farklı boyutlardaki güneş paneli sistemleri, sabit bataryalarla birlikte kullanılıyor. Teknoloji şirketi Ampard tarafından geliştirilen kontrol yazılımı, güneş ışığından elde edilen elektriği, otomobil, ev ve ısıtma sistemi gereksinimlerine göre akıllı bir şekilde dağıtıyor. Pilot projenin benzersiz özelliklerinden biri de, sistemin aynı zamanda güç şebekesi ile de etkileşime girmesi.

Birbirine bağlanan ev depolama sistemleri, şebekeye güç dengelemesi sağlıyor. Başka bir deyişle, sistem enerji üretimi ve kullanımı arasındaki dalgalanmaları ortadan kaldırıyor ve az miktarlarda enerjiyi kısa süreliğine sabit depolama ünitelerinde saklayarak şebeke frekansını daha kararlı hale getiriyor. Bu da enerji kullanımını daha verimli hale getiriyor. Bu sayede, güneş paneli kullanıcılarının kullandıkları toplam elektrik içinde güneş enerjisinin payı artarken öte yandan elektrik faturaları azalıyor.

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR