Avustralya Açık'ta Tarih Yazdı: Marta Kostyuk

Dünyanın en büyük tenis organizasyonlarından biri olan Avustralya Açık, tenis dünyasına yeni tarihler yazdırarak başladı. 15 yaşındaki Ukraynalı tenisçi Marta Kostyuk, 1997 yılından beri üçüncü tura kalan en genç tenisçi unvanını ele geçirdi.

Avustralya Açık'ta Tarih Yazdı: Marta Kostyuk
Yayın Tarihi: 18.01.2018 12:35:00

15 yaşındaki Ukraynalı tenisçi Marta KostyukMelbourne'de düzenlenen Avustralya Açık'ta Olivia Rogowska'yı yenerek üçüncü tura kaldı. Kostyuk, 1997 yılından beri bunu başaran en genç tenisçi oldu.



Turnuvanın ilk turunda Çinli Peng Shuai'yi yenen Ukraynalı genç tenisçi, Avustralyalı Olivia Rogowska'yı 6-3 ve 7-5'lik setlerin ardından mağlup ederek adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

Böylelikle en son 1997 yılında Grand Slam'de üçüncü tura yükselen en genç oyuncu olan Mirjana Lucic-Baroni'nin unvanını ele geçiren Kostyuk, maç sonrası gözyaşlarına hakim olamadı ve "Çok duygusal anlar yaşıyorum. Buradaki altıncı maçın. Her maç kendimi daha da iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı.




15 yaşındaki Kostyuk'a yenilen Rogowska ise, "Dürüst olmak gerekirse topa vuruşlarının gücü 15 yaşında gibi hissettirmedi. Büyüdüğünde tehlikeli bir oyuncu olacağını hissedebiliyorum" dedi.



Dünya sıralamasında 521. sırada bulunan Kostyuk, bir sonraki turda vatandaşı Eline Svitolina ile karşı karşıya gelecek. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR