Bakan Albayrak’tan Müjde! Sicili Bozuk Olanlara Af Geldi

Yüz binlerce vatandaşın merak içerisinde beklediği af müjdesi nihayet geldi. Özellikle Korona virüs salgını sonrasında beklenen kredi sicil affı müjdesi nihayet geldi. Bakan Albayrak yaptığı kritik açıklama ile kredi sicili bozuk olan vatandaşlarımıza önemli bir uygulamanın başlayabileceğini işaret

Bakan Albayrak’tan Müjde! Sicili Bozuk Olanlara Af Geldi
Yayın Tarihi: 6.11.2020 22:24:00

Yüz binlerce vatandaşın merak içerisinde beklediği af müjdesi nihayet geldi. Özellikle Korona virüs salgını sonrasında beklenen kredi sicil affı müjdesi nihayet geldi. Bakan Albayrak yaptığı kritik açıklama ile kredi sicili bozuk olan vatandaşlarımıza önemli bir uygulamanın başlayabileceğini işaret etti. Özellikle son 9 ay içerisinde hiçbir şekilde kredi kullanmamış olan vatandaşlarımızın kamu bankalarına giderek kolay bir şekilde alabilecekleri kredi modelleri belli oldu. Kredi sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar aramasını yapan kişilere özel olarak hazırladığımız bu haberimiz ile beraber kredi sicili bozuk olanların nasıl kredi kullanabileceğini görüyoruz. Korona virüs salgını sonrasında ekonominin daha da daralması bekleniyor. Bugün dolar 8.26 TL’den işlem görüyor. Bu da ekonomimizin ne kadar büyük problemler içerisine girdiğinin en büyük kanıtlarından bir tanesidir.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada en az 9 aydır kredi kullanamamış olan vatandaşlarımızın rahat bir şekilde kredi kullanabileceklerini ifade etti. Kamu bankalarına seslenen Bakan Albayrak, Korona virüs salgını sebebi ile ekonomik daralma yaşayan ülkemizde insanların daha rahat bir şekilde kredi kullanabilmeleri adına önemli bir adım attıklarını ifade etti. Vatandaşın daha fazla ekonomik sıkıntı yaşamaması adına geliştirilen bu uygulama sayesinde en az 9 aydır kredi kullanamamış olan vatandaşın, kredi sicili bozuk olan vatandaşın kamu bankalarından rahat bir şekilde kredi kullanabileceklerini ifade etti. Vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmamaları, kredi kullanamayan vatandaşın tekrar kredi kullanabilir hale gelmesi için önemli bir adım olacak olan bu uygulamanın tüm ayrıntıları Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından aktarıldı. Bakan Albayrak Açıkladı: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, son gelişmeleri de göz önünde bulundurarak, yetkililere konuyla alakalı talimatı verdi. Berat Albayrak konuyla alakalı olarak; “Bir defaya mahsus sicil affı uygulayalım, ancak tek şart olarak 9 ay boyunca kredi kullanmayan vatandaşlarımız yararlansın.” açıklamalarında bulundu. Bakan Albayrak’ın yaptığı bu açıklama sayesinde yüz binlerce kredi sicil affı bekleyen vatandaşın yüzü güldü. Bu uygulamanın bir örnek teşkil etmesi temennisi tüm kamu bankalarına aktarıldı.




KİMLER KREDİ KULLANABİLECEK?

Sadece kredi sicili bozuk olanlar ve son 9 aydır herhangi bir şekilde kredi kullanmamış olan vatandaşımız kredi kullanabilecek. Yani normal şartlar altında kredi kullanabilen vatandaşın herhangi bir durumdan olumsuz etkilenmemesi ve normal şartlar altında kredi kullanabilmesi imkansız olan kişilerin hızlı bir şekilde sadece kamu bankalarından kredi alabilecekleri ifade edildi.

KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Kredi sicili bozuk olanların kredi başvurusu yapabilmeleri için en yakın kamu bankaları şubelerini ziyaret etmeleri gerekmektedir. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın herhangi bir şubesini ziyaret ederek hemen 5 bin TL, 10 bin TL ya da 15 bin TL gibi rakamları hemen kullanabilecekler. Kredi detayı ise yüzde 0,99 faiz oranı ile 36 aya kadar vade oranı ile sunuluyor. Kişilerin daha kolay bir şekilde kredi kullanabilmeleri için en yakın kamu bankası şubelerini ziyaret etmeleri gerekmektedir. Özel bankalarda geçerli olmayacak olan bu işlem için vatandaşın özel bankalara gitmeleri halinde olumsuz cevap alabilmeleri ve zaten bozuk olan kredi puanlarını normal şartlar altında daha da eksiye düşürme ihtimalleri var.
 
 
 
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR