Bakan Koca'dan Son Dakika Açıklaması: Maske Hayatımızdan Çıkacak

Koronavirüs bitiyor mu? Maskeler hayatımızdan ne zaman çıkacak? Aşı bulundu mu?

Bakan Koca'dan Son Dakika Açıklaması: Maske Hayatımızdan Çıkacak
Yayın Tarihi: 14.11.2020 18:00:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden açıklamada bulunarak, maskenin yakın zamanda vatandaşların hayatlarından çıkacağını ifade etti. "COVID-19 aşı çalışmalarında büyük ilerlemeler var. Sonucu bekleyelim" dedi.


MASKE HAYATIMIZDAN ÇIKIYOR MU?


Özgürce nefes alınanan günlerin özlendiğini söyleyen Koca, aşı çalışmalarıyla ilgili de umut verici konuştu.


Maskenin yakın zamanda hayatımızdan çıkacağını söyleyen Bakan Koca, "Özgürce nefes alacağımız günleri özledik. Maske, yakın zamanda hayatımızdan çıkmış olacak. COVID-19 aşı çalışmalarında büyük ilerlemeler var. Sonucu bekleyelim. Evimizin dışında, başkalarıyla olduğumuz her yerde maskemizi kuralına uygun şekilde takalım. Sabrınız için sağ olun" dedi.


KORONAVİRÜS AŞISI BULUNDU MU?


Tüm dünyada 50 milyonu aşkın kişinin enfekte olmasına neden olan yeni tip corona virüs salgınınon ortadan kalkması için yapılan çalışmalar devam ediyor.

Bilim insanları aşı çalışmalarında başarılı sonuçlar elde edilmesine rağmen hayatın uzun bir süre daha normale dönmeyebileceğini ifade etti. Oxford Üniversitesi önderliğinde yayımlanan yeni bir raporda, aşı olmayı reddeden insanlar ve dozların herkese 
eşit olarak dağıtılmaması nedeniyle gelişmiş ülkelerde gelecek bahar aylarına kadar, diğerlerinde ise yıllarca karantina ve sosyal mesafe önlemlerin devam edeceği söylendi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR