Bakan'dan Büyük Müjde! En Geç Cuma Günü Hesaplarda Olacak

Türkiye’de ikamet etmekte olan vatandaşlarımızın merakla beklediği o ödeme sonunda gerçekleşecek. Üniversite öğrencileri için Haziran ayı burs ve kredi ödemeleri normal tarihlerden çok daha erken ödenebilecek.

Bakan'dan Büyük Müjde! En Geç Cuma Günü Hesaplarda Olacak
Yayın Tarihi: 19.05.2020 20:02:00

Türkiye’de ikamet etmekte olan vatandaşlarımızın merakla beklediği o ödeme sonunda gerçekleşecek. Üniversite öğrencileri için Haziran ayı burs ve kredi ödemeleri normal tarihlerden çok daha erken ödenebilecek. Normal şartlarda 6 Haziran ve 10 Haziran tarihinde ödenmesi gereken Haziran ayı burs ve kredi ödemeleri 19 Mayıs tarihinden sonra banka hesaplarına yatırılacak. İşte tüm detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekli talimatları verdi. Öğrencilerin Ramazan Bayramı öncesinde finansal sıkıntılar çekmemesi için küçük bir Ramazan Bayramı hediyesi olarak erkenden banka hesaplarına burs ve kredi ödemeleri yatırılacak. Her ay olduğu gibi burs ve kredi ödemeleri her ayın 6’sı ile 10’u arasında ödeniyordu. Ancak bu ay Ramazan Bayramı sebebiyle 19 Mayıs tarihinden sonra ödenmeye başlanacak.


BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ ERKEN YATIRILACAK

Burs ve kredi Haziran ayı ödemeleri Mayıs ayında yatırılacak. T.C. kimlik numarasının son hanesine göre başlayacak, 19 Mayıs tarihinden sonra başlayarak 23 Mayıs’ta son bulacak. Korona virüs salgını sebebiyle zor günler geçiren ülkemizin dinamiklerini oluşturan öğrenciler için açıklama yapan Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu; Güçlü devlet olmanın avantajlarını yaşıyoruz. Bugünleri devlet ve millet işbirliği ile kısa zamanda atlatacağız. Her zaman olduğu gibi bu süreçte de öğrencilerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

TC Kimlik numarasının sonu
  • "0" olanlar 19 Mayıs,
  • "2" olanlar 20 Mayıs,
  • "4" olanlar 21 Mayıs,
  • "6" olanlar 22 Mayıs,
  • "8" olanlar 23 Mayıs'ta ödemelerini alabilecek
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR