Bankalar bu vatandaşlarımızı uyardı! Eğer uymazlarsa tüm paralara el konulacak!

Bankaların 10 yıllık aktif olmayan hesaplar üzerinde el koyma ya da BDDK’ya devir etme yetkileri var. Bu yetki ile beraber en az 10 yıllık aktif olmayan hesapların içerisindeki bugünkü toplam para ise 3 milyon TL’ye yaklaşmış durumda. 3 milyon TL’yi banka hesaplarında unutan vatandaşlarımızı...

Bankalar bu vatandaşlarımızı uyardı! Eğer uymazlarsa tüm paralara el konulacak!
Yayın Tarihi: 29.07.2020 14:43:00

Bankaların 10 yıllık aktif olmayan hesaplar üzerinde el koyma ya da BDDK’ya devir etme yetkileri var. Bu yetki ile beraber en az 10 yıllık aktif olmayan hesapların içerisindeki bugünkü toplam para ise 3 milyon TL’ye yaklaşmış durumda. 3 milyon TL’yi banka hesaplarında unutan vatandaşlarımızın ödemelerini almaları için son gün verildi.

O güne kadar eğer gerekli başvurular yapılmazsa tüm paralar ve banka hesapları BDDK’ya devir edilecek. Devir edilme ile beraber vatandaşlarımızın paralarını ve hesaplarını geri alma ihtimali olmayacak. BDDK tüm paraları ve dövizleri ayırdıktan sonra devlet hazinesine katılmak üzere bloke edecek. Bu sayede bankada unuttuğunuz ya da aktif olarak kullanmadığınız ama bildiğiniz paralarınızın kullanılması için son gün 10 Ağustos 2020 tarihidir. Eğer bu tarihe kadar gerekli olan işlemleri yapmaz ve blokeleri kaldırmak üzere bankalara başvuru yapmazsanız tüm paralarınıza bankalar tarafından el konulacak. Bankadaki paralarınıza el konulmaması adına ilgili bankalara hemen TC kimlik belgeleriniz ile beraber başvuru yapmanız gerekiyor. Yapılacak olan başvurular neticesinde insanların kolay bir şekilde paralarını aktif olarak kullanabilecekleri ya da banka hesaplarını tekrar aktif edebilecekleri ifade ediliyor.

Toplam 10 bankada şu an toplam 3 milyon TL, banka hesapları aktif olmadığı için duruyor.  Kullanılmayan paraların sahiplerine tekrar iade edilmesi ya da banka hesaplarının tekrar aktif edilebilmesi için vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde banka hesaplarını aktif duruma getirmeleri ya da banka hesabındaki tüm paraları iade almaları gerekiyor. Ülkemizdeki özel ve kamu bankası olan toplam 10 bankada toplam 3 milyon TL bekliyor. Eğer sizin de unuttuğunuz ya da unutmadığınız halde pasif duruma düşen hesabınızı hızlı bir şekilde aktif hale getirmeniz gerekiyor. Banka hesaplarının tekrar aktif edilebilmesi ya da bankadaki duran paraların iade alınabilmesi için ise banka hesaplarının sahiplerinin TC kimlik belgeleri ile beraber en yakın ilgili banka şubelerine gitmeleri gerekiyor. Vatandaşlarımızın pek çoğu unutmadığı halde pasif hale gelen banka hesaplarının tekrar aktif hale getirilmesi ya da tüm paraların iade edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde 3 milyon TL tüm paralar ve dövizlerle beraber BDDK’ya devredilerek devlet hazinesine kazandırılacak.


HANGİ BANKALARDA HESAPLAR PASİF DURUMDA?

Türkiye’de toplam 10 bankada banka hesaplarının aktif olmadığı tespit edilmiştir. Toplam 10 yıldır aktif olmayan bu banka hesaplarının hızlı bir şekilde aktif hale getirilmesi ya da tüm paraların iade alınması gerekiyor. Peki, hangi bankalarda hesaplar pasif?
  1. Ziraat Bankası
  2. Vakıfbank
  3. Halkbank
  4. Türkiye İş Bankası
  5. BBVA Garanti Bankası
  6. Akbank
  7. ING Bank
  8. Alternatif Bank
  9. HSBC
HESAP DURUMU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Bankadaki hesabınızın sorgulanması için yapmanız gereken işlem:
https://zamanasimisorgu.tmsf.org.tr/ adresine girerek sorgulama yapmak ya da e-Devlet aracılığı ile sorgulama yapmaktır. e-Devlet üzerinden sorgulama yapmak için ise https://www.turkiye.gov.tr/tmsf-zamanasimi-hesaplari-sorgulama bu bağlantıyı kullanmanız gerekiyor. Zaman aşımına uğrayan hesapların bloke edilerek BDDK’ya teslim edilmemesi amacı ile her banka hesabı sahibinin hızlı bir şekilde banka hesaplarını aktif hale getirmesi ya da paralarının tamamını iade alması gerekiyor.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR