Bankalara Borcu Olanlara Müjde! Kredi ve Kredi Kartı Borcu için İndirim Yolu Açıldı

Borcu olanlara müjde! İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi ve Finansbank borcu olanlara müjdeli haber geldi. Dört banka borç alacaklarını sattı. Bankalara borcu ödemeyenler için batık kredi miktarları rekor seviyeye gelince devlet kredi ve kredi kartı indirim yolunu açtı. Özellikle Yasal Takipte

Bankalara Borcu Olanlara Müjde! Kredi ve Kredi Kartı Borcu için İndirim Yolu Açıldı
Yayın Tarihi: 27.02.2020 15:18:00

Borcu olanlara müjde! İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi ve Finansbank borcu olanlara müjdeli haber geldi. Dört banka borç alacaklarını sattı. Bankalara borcu ödemeyenler için batık kredi miktarları rekor seviyeye gelince devlet kredi ve kredi kartı indirim yolunu açtı. Özellikle Yasal Takipte olanlar için müjdeli haber geldi.

BDDK tarafından bankalara yapılan bilançolarını temizleyin uyarısı sonrası pek çok banka alacaklarını satmaya başladı.  Bankaların başlattığı batık kredi satışı miktarı rekor seviyelere ulaşırken alacakları satın alan varlık şirketleri ise vatandaşa cazip ödeme seçenekleri ile ödemeyi kolaylaştırıyor. 

Borç İndirimi ve Vade Uzatımı Yapılıyor! 

Varlık şirketleri bankalardan alacakları büyük oranda indirim ile satın aldıkları için vatandaşa da borç ödeme konusunda kolaylık sağlıyor.  Borcun faizi konusunda büyük indirimler yapılırken yine borç vadesi uzatılarak aylık taksit ödeme kolaylığı sunuluyor. Bu da vatandaşın borç yükünün üzerinden kalkmasını sağlıyor. 

Borcunu Ödeyenler Kara Listeden Çıkmak İçin Hak Kazanacak

Bankalar tarafından yasal takip altına girenler kara liste adı verilen listede kayıt altına alındıkları için bir daha bankalardan kredi çekmelerine, kredi kartı almalarına ya da kredili mevduat hesabı açmalarına izin verilmiyor.  Yani bankanın kredili hiçbir ürününü kullanamıyor. Bu nedenle vatandaşın mutlaka borcunu ödemesi ve bir şekilde kara liste affı için hak kazanması gerekiyor.  Gündemde olan kara liste ya da sicil affı çıksa dahi bankaya borcu olan kişiler bu haktan yararlanamıyor. 

Yapı Kredi Bankası Takipteki Alacaklarını 529 Milyon Liralık Tutarını 16 Milyon Liraya Sattı!

Yapı Kredi Bankası tarafından yapılan açıklamada bankanın 529 milyon 433 bin 283 liralık tahsili gecikmiş alacağını 16 milyon 322 bin liralık bedelle Gelecek Varlık Yönetimi AŞ ve Hayat Varlık Yönetim AŞ'ne satılmasına karar verdiği ilan edildi.  Yapı Kredi KAP Üzerinden Duyurdu Banka tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden yapılan açıklamada "Bankamız Yönetim Kurulu'nun 18 Nisan 2019 tarihli kararı ile bankanın tasfiye hesaplarında izlenen, 28 Şubat 2019 tarihi itibarıyla donuk alacak tutar toplamı 529 milyon 433 bin 283,67 TL tahsili gecikmiş alacağın, toplam 16 milyon 322 bin TL bedelle Gelecek Varlık Yönetimi AŞ ve Hayat Varlık Yönetim AŞ'ye satılmasına karar verilmiştir" ifadeleri ile yapılan satış duyuruldu. 

İş Bankası, Finansbank ve Garanti Bankası Da Alacaklarını Sattı

Alacaklarını satan bankalar arasında Yapı Kredi Bankası yanı sıra Garanti Bankası, Finansbank ve İş Bankası da bulunuyor.  Bu bankalara borcu olan kişilere varlık şirketleri düşük faizle kredi borcu ya da kredi kartı borcu yapılandırma, erteleme ve ödeme kolaylığı sunuyor.  Örneğin çalışmadığı için hiçbir geliri olmayan kişilerin bu durumu kanıtlamaları durumunda bu kişilere uzun süreli borç erteleme gibi farklı ödeme seçenekleri ile kara listeden çıkma fırsatı sunuluyor. 

Devletten Borç Kapatma Kredisi geliyor

Borç transfer kredisi için 6 Bankadan dev müjde haberi verildi. Borç kapatmak istiyorum veya tüm banka borçlarımı bir bankada ödemek istiyorum diyenler bankaların yaptığı bu kredi kampanyaları ile borçlarını tek bir yere toplamaktadırlar. Her bankanın bu işlem için bir kredi verdiğini söyleyemeyiz. Özellikle devlet bankalarında devlet destekli olarak verilen birleştiren kredilerden sonra diğer bankaların da bu tarzda kampanya yaptığını söyleyebiliriz.
Haberimizde sizlere borç transfer kredisi veren ve en çok tercih edilen 6 bankanın başvuru aşamaları hakkında bilgiler vereceğiz. Bu kredileri almak istiyorsanız da banka politikalarına uyan müşteri olmanız gerekiyor. Ayrıca tüm banka borçlarınızın hepsini kapatmanız için verilen bu kredilerde elinize para alamıyorsunuz. Kredi notu düşük olan ve gelir belgesi olmayan kişiler bu kredilerden alamazlar.

Ziraat Bankası Borç Kapatma Kredisi


İlk bankamız kamu bankası olan ve en uygun faizlerle işlem yapan Ziraat Bankası’dır. Bu bankadan hem borç kapatma hem de tüm kredi kartlarınızı kapatabileceğiniz birleştirme kredisi mevcuttur. 0.99 faiz oranları ile tüm kredi ve kredi kartı borçlarınızı 100.000 TL’ye kadar 60 ay vadeli olarak kapatabilirsiniz. En az 6 aylık sigortalı olmanız durumunda veya emekli iseniz emekli maaşınızı Ziraat Bankası’ndan almanız durumunda kredi başvurusu yapabilirsiniz. Ziraat Bankası şubelerinden yapılan bu kredi başvurusunda sistemdeki tüm borçlarınız hesaplanacak ve geliriniz uygunsa size bu kredi verilecektir. Eğer geliriniz yetmiyorsa ipotek veya kefil isteyebilirler.

Vakıfbank Borç Kapatma Kredisi

Özellikle emekli ve memurların tercih ettiği banka olan Vakıfbank, borç transfer kredisi veren bankalardan birisidir. Kamu bankası olmasından dolayı Türkiye’deki en uygun faizlerle kredi imkanı tanıyan Vakıfbank, Borç kapatma kredisi vererek tüm banka borçlarınızı tek bir yere toplamanızı sağlayacaktır. Ayrıca bu bankada Ziraat Bankası gibi birleştiren kredi vermektedir. Vakıfbank borç kapatma kredisi kredi ve kredi kartı borçlarınızı kapatarak 125.000 TL’ye kadar ihtiyaç, 500.000 TL’ye kadar da ipotekli ihtiyaç kredisi vermektedir. En az 6 aylık sigortalı olmanız durumunda kredi başvurusu yapabilirsiniz. Kredi başvurusu için tüm borçlarınızı hesaplatıp, IBAN numaralarını alıp en yakın banka şubesine gidebilirsiniz. Borç kapatma kredisi için internet veya SMS kredi başvurusu yapmayınız.

Halkbank Borç Kapatma Kredisi

Devlet bankaların yaptığı kampanyalardan birisi de Halkbank üzerinden verilmektedir. 100.000 TL’ye kadar tüm kredi ve kredi kartı borçlarınızı 0.99 faiz oranı ile Halkbank’a taşıyabilir ve tek bir yere ödeme yaparak rahat bir nefes alabilirsiniz. Sadece kredi kartları borçlarınızı kapatmak istiyorsanız bu bankanın devlet destekli olarak verdiği birleştiren kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Ama tüm borçlarınızı kapatmak ve ben tek bir bankaya aydan aya ödeme yapmak istiyorum diyorsanız Halkbank borç transfer kredisi başvurusu yapabilir ve bu kredi ile ödeme gücünüzü rahatlatabilirsiniz. Banka şubelerinden yapılan bu kredi başvurusunda evraklarınızın yanınızda olması gerekiyor.

Fibabanka Borç Kapatma Kredisi

Yeni açılan bir banka olan ve sürekli olarak yeni kampanyalar yapan bu bankadan da borç kapatma kredisi adı altında 100.000 TL’ye kadar kredi başvurusu yapabilirsiniz. Fibabanka borç kapatma kredisi başvurusu yapacaksanız ve emekli iseniz maaşınızı bu bankaya taşımanız gerekiyor. Tüm banka borçlarınızı tek bir yere kadar kredi ile toplayan bu bankadan 100.000 lira üzerindeki borçlarınız için ipotek vermeniz gerekiyor. Size en yakın Fibabanka şubesinden başvuru yapabilirsiniz. Kişiye özel faiz oranları ile kredi veren bu bankadan evraklarınız ile başvuru yaptıktan 1 gün sonra kredi sonucunu öğrenebileceksiniz. Eğer özel sektör çalışanıysanız da en az 3 aydır sigortanızın yatması gerekmektedir.

Şekerbank Borç Kapatma Kredisi

Borçlarımı tek bir yere toplamak istiyorum dediğimiz zaman ilk olarak karşımıza çıkan banka Şekerbank’tır. Özellikle emeklilerde emekli maaşını taşımaları durumunda tüm banka kredi ve kredi kartı borçlarını kapatarak tek bir bankaya ödeme kolaylığı sağlamaktadır. Bu bankadan borç kapatma kredisi alacaksanız tüm borçlarınızı kapatmanız gerekiyor. Sadece kredi borçlarımı kapatmak istiyorum derseniz, bu banka size yardımcı olamayacaktır. Çünkü verilen kredi sizin sistemde görülen borçlarınız hesaplanarak verilecektir. Size en yakın Şekerbank şubesine giderek kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Garanti BBVA Borç Kapatma Kredisi

Garanti Bankası isim değişikliği sonrasında 2020 yılında yeni kredi kampanyaları yapmıştır. Garanti BBVA borç transfer kredisi olarak geçen bu kredilerde 250.000 TL’ye kadar olan tüm banka borçlarınız hesaplanarak tek bir yere ödeme kolaylığı verilmektedir. Garanti BBVA üzerinden kredi alacaksanız, kredi notunuzun 1100 ve üzerinde olması gerekiyor. Ayrıca kredi sicilinizde gecikme ve icralık bir durumunda da olmaması gerekiyor. Çalışma durumunda ise emekli veya en az 3 aylık SGK’lı olarak çalışmanız gerekmektedir. Bu şartlara uygun olan müşteriler kredi notuna göre faiz uygulayan Garanti BBVA üzerinden kredi başvurusu yapabilirler. Başvurunuz değerlendirilip anında size sonuç bildirilecektir.


Konut Kredilerinde Borç Kapatma Kredisi Oluyor mu?
Bankalar borç kapatma kredilerinde sadece ihtiyaç kredisi, kredi kartı ve KMH hesapları için yardımcı olmaktadırlar. İpotekli kredilerde, taşıt kredilerinde ve özellikle konut kredilerinde bu borç kapatma kredisi vermezler. Bu tarzda teminatlı kredilerde bankalar yapılandırma kampanyası yapmaktadır. Eğer kredi aldığınız bankada bu kampanya varsa giderek tekrardan yapılandırma yapabilirsiniz. Ama ihtiyaç kredisi olarak verilen transfer kredilerinde konut kredinizi kapatamazsınız.

Konut kredisi yapılandırma için sizlere önereceğimiz bankalar kamu bankalarıdır. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden konut kredisi aldıysanız ve yapılandırma yapmak istiyorsanız 0.99 faiz oranı ile bu yapılandırma işlemlerinizi yapabilirsiniz. Banka şubelerinden detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Sizlere bu yazımızda borç kapatma kredisi veren 6 banka hakkında bilgiler verdik. Bu bankalar en çok tercih edilen bankalardır. Sizlerde ödeme gücünde sıkıntı yaşıyorsanız bu tarz krediler ile rahat bir nefes alabilirsiniz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR