Bankaların Mevduat Faiz Oranları Yükseldi! 32 Günlük En Yüksek Mevduat Faizi Veren Banka Hangisi?

2020 Ağustos ayı Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz "sabit" tutuldu. Ancak bankalar "örtülü" faiz artırımına başladı! Merkez Bankası'nın faiz kararı daha açıklanmadan bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabına verdikleri faiz oranlarında yükseliş yaşandı.

Bankaların Mevduat Faiz Oranları Yükseldi! 32 Günlük En Yüksek Mevduat Faizi Veren Banka Hangisi?
Yayın Tarihi: 23.08.2020 16:37:00

2020 Ağustos ayı Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz "sabit" tutuldu. Ancak bankalar "örtülü" faiz artırımına başladı! Merkez Bankası'nın faiz kararı daha açıklanmadan bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabına verdikleri faiz oranlarında yükseliş yaşandı. Vakıfbank, Akbank, QNB, Denizbank ve Burgan Bank gibi pek çok bankada mevduat faiz oranları yükselişte! Peki en çok faiz veren banka hangisi? Parasını mevduat hesabında değerlendirmek ve enflasyona karşı korumak isteyen vatandaşlar bu sorunun yanıtını araştırıyor. Detaylar haberimizde sizlerle...

Bankalar, mevduat faiz oranlarında artışa gitti! Merkez Bankası'nın 2020 Ağustos ayı PPK toplantısında faizleri sabit tutmasına karşın döviz baskısı ve diğer etkenler ile yine Merkez Bankası'nın bankalara yönelik likidite adımlarına karşın bankalardan "faiz artırımı" geldi. Vatandaşlar da 32 günlük en yüksek mevduat faiz oranı hangi bankada? Bu sorunun yanıtını araştırmaya başladı. Bankaların 32 günlük mevduat hesabı faiz oranlarını haberimizde hazırladık.

UZUN BİR ARADAN SONRA MEVDUAT HESABI FAİZ ORANLARI YENİDEN YÜKSELİŞTE

Merkez Bankası tarafından son dönemde uygulamaya konan düşük faiz politikasıyla birlikte bankaların TL mevduat hesaplarında da faizler adeta enflasyonun da altına düşmüştü. Ancak TL'de son dönemde yaşanan değer kayıpları ve Döviz baskısı sonucu Merkez Bankası'ndan likidite ile parasal sıkılaştırma adımları peş peşe geldi. Ayrıca yine Bankalarla Merkez Bankası arasındaki görüşmeden sonra bankaların birçoğu mevduat hesaplarına yönelik faiz oranlarında artış yaptı. 


Yaşanan Koronavirüs pandemisi sürecinde Merkez Bankası'ndan piyasalara ve bankalara yönelik ucuza para alma dönemi an itibariyle son buluyor. TL karşılıklarında yapılacak yeni likidite oranlarıyla Bankaların faiz oranlarındaki artış eş-güdümlü ilerliyor. Bankalar da bugün (20 Ağustos) Merkez Bankası PPK toplantısını beklemeden faiz oranlarında artışa geçti. Temmuz ayı TÜİK rakamları-verileri bağlamında yıllık enflsayonun %11,76 olarak açıklanmasının ardından, bankalardan gelen faiz artırımı kararı, eleştiri alan mevduat faizlerinin enflasyonun altında kaldığı gerçeğini de değiştirmiş oldu.

32 GÜNLÜK MEVDUAT HESAPLARINA EN YÜKSEK FAİZ VEREN BANKALAR

- Burgan Bank - 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranlarını %11,50'den %11,75'e yükseltti.
- Vakıfbank - 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı %10'dan %10,50'ye yükseltildi. 
- QNB Finansbank - 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı %11,30'dan %11,50'ye yükseltildi. 

DİĞER BANKALARDA MEVDUAT HESAPLARINA UYGULANAN FAİZ ORANLARI NE KADAR?

"ING BANK 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 11.00
Fibabanka 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 11.00
Alternatif Bank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 11.00
Şekerbank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 10.50
Vakıfbank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 10.50
Garanti Bankası 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 10.25
ICBC Bank  32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı 10.20 
Ziraat Bankası 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 10.00
Halkbank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 9.75
Denizbank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 9.65
Akbank 32 Günlük Vadeli Mevduat Hesabı Faiz Oranı % 9.00"




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR