Başvuru yapanlara 1625 TL maddi destek yapılacak! Başvurular Sürüyor

Devlet tarafından korona virüs salgın hastalığı sebebiyle bu zorlu süreç içerisinde maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar için birbirinden farklı destekler sağlanmaktadır. Yapılan yardım destekleri her geçen gün artış göstermesiyle birlikte 2020 yılında tam hızıyla devam ediyor.

Başvuru yapanlara 1625 TL maddi destek yapılacak! Başvurular Sürüyor
Yayın Tarihi: 7.08.2020 21:55:31

Devlet tarafından korona virüs salgın hastalığı sebebiyle bu zorlu süreç içerisinde maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar için birbirinden farklı destekler sağlanmaktadır. Yapılan yardım destekleri her geçen gün artış göstermesiyle birlikte 2020 yılında tam hızıyla devam ediyor. 3.4 milyon hane içerisinde yer alan sosyal yardımlar zor durumda olan vatandaşlar için ulaşmaya devam ediyor.

Yapılan yardımlar doğrultusunda yüzde 86 oranlık bir kısmın maddi olarak gerçekleştiği gündemimizde ki yerini alıyor. Aynı zamana yüzde 78’lik büyük bir kısmı da engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için destek sağlandığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda bahsettiğimiz gibi her geçen gün yardım destek sayılarının artış göstermesiyle birlikte geçen yıl 55 milyar para harcanmasına ilişkin 2020 yılın ise 69,5 milyarı bulması bekleniyor.

Ocak ve Temmuz ayları içerisinde yılda iki defa sosyal yardım ödemeleri yapılmaktadır. Bu ödeme tutarları memur maaşlarının katsayı değerlerine göre ayarlanmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda verilen vakıf miktarları ise 135 milyondan 180 milyon liraya kadar çıkacağı belirtilmiştir.


DEVLET TARAFINDAN YAPILAN SOSYAL YARDIMLAR!

Yapılan yardımlar doğrultusunda ortalama olarak en az yüzde 30 oranın da bir zam yapılacağı belirtilmiştir. Bu zam ile birlikte devlet tarafından yaşlı, engelli ve maddi durumu yetersiz olan vatandaşlar için 2020 tarihinde yapılan ve yapılmaya devam eden yardımları şu şekilde sıralayabiliriz;
  • 65 Yaş üstü aylığı; Devlet 65 ve üzerinde olan yaş grupları için aylık 672 lira değerinde bir yardımda bulunuyor. Temmuz ayında gelecek zam ile 699 lira değerine yükselecek.
  • Evde bakım  yardım parası; Devlet tarafından engelli ya da engelli yakını olarak yer alan kişiler için 1519 lira yardım parası sunarken temmuz ayında 1625 liraya çıkacağı duyuruldu.
  • Engelli maaşı; Devlet engel oranı yüzde kırk ile altmış dokuz arasında olan kişiler için  aylık olarak 537 lira verirken engel oranı yüzde yetmiş olanlar için 558 lira para veriyor. Bu ücretlerin temmuz ayı içerisinde 805 ve 837 lira değerlerine yükselmesi sağlanacak.
  • GSS prim ödemesi; Şu an ülke sınırlarında hane başına ortalama olarak kişi başı 981 lira değerinin altında ücret düşenler için Genel sağlık sigortası primi ödenmesi yapılmaktadır.
  • Dul kadınlara devlet yardımı; Devlet eşlerinde ayrılan dul kadınlar için aylık 275 lira yardımda bulunmaktadır.
  • Yeni doğan çocuklara maddi yardım; Yeni doğan çocukların ailelerine katkıda bulunabilmek için devlet tarafından birinci çocuklar için 300, ikinci çocuk için 400 ve üç ile üçten sonraki çocuklar için 600 liralık bir ödeme yapmaktadır. Bu yeni doğdukları zaman bir kereye mahsus olan bir ödemedir.
  • Kız çocuklarına devlet yardımı; Devlet tarafından ikiz çocukları olan bireyler için çoklu doğum yardımı kapması içerisinde çocuk başına 150 lira ödeme bulunmaktadır.
  • Maddi durumu yetersiz okuma yardımı; Okumak isteyen fakat maddi durumu yetersiz olan ailelerin de çocukları okula gidebilsin diye aylık 35 ile 60 lira bir ödeme gerçekleştirilmektedir. 6 ve altında yaş grubuna ait olan çocuklar için aylık 35 lira ödenmektedir.
DEVLET TARAFINDAN YAPILAN DİĞER YARDIMLAR NELERDİR?

Devlet tarafından bu zorlu süreç içerisinde maddi durumu yerinde olmayan ve korona virüs salgın hastalığından olumsuz etkilenen vatandaşlar için birbirinden farklı yardımlar sağladı. Ancak saydığımız bu yardımlar dışında da pek çok yardım kampanyaları bulunmaktadır. Bu yardımlar arasında en önemlisi olarak asker aileleri için yapılan yardım destekleri bulunmaktadır. Durumu yetersiz olan asker aileleri için iki ayda bir kere 550 TL ödeme yapılmaktadır. Ancak bu ödeme asker bekâr ise anne babaya, evli ise eşe yapıldığı unutulmaması gerekmektedir.

Devlet birde durumu yetersiz olan asker çocukları adına aylık 100 TL ödeme yapmaktadır. Bu durumda öksüz ve yetim programı adı altında yer alan çocuklar için ise 2 ayda bir kere 200 lira ödemesi yapılması dikkatleri üzerine çekmektedir. Kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için ise cihaz kullanan hastalara devlet tarafından 200 TL elektrik fatura fırsatı verilmektedir.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR