Bayraktardan Uçan Araba "CEZERİ"

Türkiye'nin milli uçan arabası "CEZERİ" müjdesi geldi. Artık Türkiye de uçan araba yarışına son sürat ile katıldı.

Bayraktardan Uçan Araba "CEZERİ"
Yayın Tarihi: 7.08.2019 22:30:00

Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, yeni büyük müjdeler ile bizleri karşıladı. Türkiye'nin ilk milli uçan arabası "CEZERİ"nin prototipini hazırladıklarını bizlere duyurdu.

Baykar Teknik Müdürü (CTO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin milli uçan arabası "CEZERİ"nin müjdesini verdi.

Türkiye'nin ilk milli uçan arabasının prototipini hazırladıklarını duyurmuştur.
Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından ise yüzleri güldüren bir twit paylaştı. Türkiye'nin ilk milli uçan arabası "CEZERİ"nin  tasarımına yönelik paylaşımlarında bulunmuştur. 




Prototip üretiminin bitirilmesi sonucunda Teknofest'te uçuş yapılacağı bilgisini veren Bayraktar, Türkiye'nin ilk milli uçan arabası "CEZERİ"nin tasarımları hakkında takipçilerinden görüş talep etmiştir.



Bayraktar, 2009 senesinde ilk İHA prototipinin uçuşunu gerçekleştirmişti. O zamanlarda bazı askeri yetkililer uçuşları yasaklamaya çalışır ve Genel Müdür Haluk Bayraktar tutuklanmak istenir. Denemeler sırasında askeri yetkililerin çevirdiği entrikalar sonucunda Selçuk Bayraktar'ın TB2'nin envantere girmesi 4 yıl geçikmeye neden olmuştur. Bayraktar, açıklamalarında ise, denemeler için aylarca pist alanı bulamadıklarını açıkça dile getirmişti. İlk denemede 8 saatlik uçuş süresiyle rekora imza atan Selçuk Bayraktar İHA bu uçuş süresiyle herkesin büyük dikkatini çekmişti. 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR