Benzin ve Dizel'e korkunç zam! Fiyatlar 7 TL'yi aştı

Son zamanlarda ardı ardına gelen zam haberi bugün benzin ve motorin için geldi. 17 Eylül benzin ve dizel yakıta zam yapıldı. Pompaya yansıyacak yeni fiyatlarla benzinin pompa fiyatı 7 TL'yi aştı. İşte detaylar...

Benzin ve Dizel'e korkunç zam! Fiyatlar 7 TL'yi aştı
Yayın Tarihi: 18.09.2019 13:13:00

Benzin ve motorine son dakika zammı! 17 Eylül 2019 itibariyle Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre benzinin litresine 35 kuruş,  motorine ise 12 kuruş zam geldi. Bugün itibariyle pompaya da yansıyan zamlı fiyatlar sonrası Benzin ne kadar oldu? Motorin litre fiyatı ne kadar? çok merak ediliyor. İşte detaylar...

İŞTE ZAMLI BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

EPGİS'in açıklamasının ardından İstanbul'da ortalama 6,75 liradan satılan benzinin zamlı pompa fiyatı 7,10 liraya yükseldi. Ankara ve İzmir'de ise ortalama 6,82 lira olan benzin zam sonrası fiyatı 7,17 liraya çıktı.

Motorin ise İstanbul'da ortalama 6,38 liradan satılırken zamla 6,50 liraya yükseldi. Ankara ve İzmir'de ise ortalama 6,44 lira olan motorin zamın ardından 6,56 liraya çıktı. 


EŞSEL MOBİL SİSTEMİ DEVREYE SOKULDU

Zamların ardından Eşsel Mobil Sistemi devreye sokuldu, böylece zamlar pompaya daha düşük yansıdı. Eşşel mobil sitemiyle ÖTV devreye sokuldu ve motorine 22 kuruş, benzine 1 kuruş zam geldi. 

EPGİS zamlarla ilgili son olarak sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Akaryakıt ürünlerinde ÖTV düzenlemesi 18/09/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; motorinde 22, benzinde 1 krş/lt. Fiyat artışı gerçekleşmiş olup, artış ÖTV’den karşılandığından pompa fiyatlarına yansımayacaktır."

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR