Big Ben 4 Yıllığına Sessizliğe Gömüldü

Londra'nın simgelerinden Big Ben saat kulesi, bakım çalışmaları nedeniyle son kez çalınarak 4 yıllığına sessizliğe büründü.

Big Ben 4 Yıllığına Sessizliğe Gömüldü
Yayın Tarihi: 25.08.2017 10:35:00

Londra'nın simge yapılarından Big Ben saat kulesi, onarım çalışmaları nedeniyle son kez çaldı. 

İngiliz parlamentosuna ev sahipliği yapan Westminster Sarayı'nın parçası olan Big Ben saat kulesinin çanları yerel saatle 12.00'de (TSİ 14.00) son defa çaldı. Kuledeki onarım çalışmalarının 2021'e kadar tamamlanması ve dev saatin 4 yıl sonra yine saat 12.00'de çalmaya başlaması planlanıyor.

Hükümetten yapılan açıklamada, saatin çanının bakım çalışmaları süresince sadece yeni yıl kutlamaları ve bazı anma günleri gibi önemli olayların yıl dönümlerinde çalacağı bildirildi.

Adada en çok fotoğrafı çekilen yapı olarak bilinen kulenin 4 yıl boyunca sessizliğe gömüleceğinin bildirilmesinin ardından bazı İngiliz milletvekilleri durumu, "çılgınlık" olarak niteledi.


Saatin sessizliğe mahkum edilmesine karşı çıkan vekiller, çanların son kez çalışını bugün parlamentonun önünde bir araya gelerek dinledi.

Yetkililer, tamirat süresince çanların hizmet vermeye devam edebilmesi için alternatif çözümleri incelediklerini ancak çalışanların duyma kaybını engellemek amacıyla bakım süresince çanların susturulması gerektiğine karar verildiğini bildirmişti. Ancak buna karşı vekiller ise kulenin çanlarının İkinci Dünya Savaşı sırasında kentin bombardımana tutulmasına rağmen çalmaya devam ettiğini vurgulayarak çanların kenti ziyaret eden turistler için haftada bir kez çalması gerektiğini belirtmişti.

Big ben saat kulesi adını "Big Benjamin",  kelimelerinden almıştır. Kulenin resmi adı "Saint Stephen’s Tower (Aziz Stephen’in Kulesi)" olsa da Big Ben adıyla bilinir. Dünyanın en büyük ikinci dört taraflı saatidir. "Big Ben" adı aslında kulede yer alan beş çandan biri için kullanılır. 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR