Bill Gates'ten Koronavirüs Aşısıyla İlgili Çarpıcı Açıklamalar

Her sözü olay olan Bill Gates, bu kez koronavirüs aşıları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Bill Gates, "Neredeyse tüm Covid-19 aşılarının işe yarayacağına inanıyorum" dedi...

Bill Gates'ten Koronavirüs Aşısıyla İlgili Çarpıcı Açıklamalar
Yayın Tarihi: 26.11.2020 10:00:00

Koronavirüs salgınını önceden bilen ve bu nedenle salgını ortaya çıkartmak ile de suçlanarak gündeme gelen Microsoft'un kurucusu Bill Gates yeni açıklamalar yaptı. Her sözü olay olan Bill Gates, bu kez koronavirüs aşıları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Bill Gates, "Neredeyse tüm Covid-19 aşılarının işe yarayacağına inanıyorum" dedi.

ABD yerel medyasına açıklama yapan Microsoft kurucusu Bill Gates aylardır devam eden koronavirüs (Covid-19) aşısı ile ilgili değerlendirmesinde, "Neredeyse tüm Covid-19 aşılarının işe yarayacağına inanıyorum. Halihazırda Pfizer/BioNTech ve Moderna'nın aşılarının şirket verilerine göre etkili oldu" dedi.

ŞUBAT AYINA KADAR ETKİLİ OLABİLİR

Gates, AstraZeneca, Johnson & Johnson ve Novavax'ın aşılarının yakında benzer bir başarıya ulaşmasını beklediğini ifade ederek, "Şubat ayına kadar büyük olasılıkla hepsinin çok etkili ve güvenli olduğunu kanıtlayacağı konusunda iyimserim" şeklinde konuştu.

"ABD'DE GÜNLÜK 2 BİNDEN FAZLA KİŞİ ÖLEBİLİR"

ABD'de son birkaç hafta içinde vakalarda büyük oranda bir artış yaşandığını söyleyen Gates, günlük enfeksiyon sayısının artmaya devam etmesini beklediğini ve kışın büyük bölümünde her gün 2 binden fazla insanın ölebileceğini açıkladı. Gates,


"(Vakalar) hala yükselişte ve bu yükselişin kelimenin tam anlamıyla Şubat boyunca devam etmesi bekleniyor. Ve bu kış döneminde muhtemelen günde 2 binden fazla ölümün gerçekleşeceği yer burası. ABD" şeklinde açıkladı. Gates aynı zamanda ABD'lilerin maske takmasını ve halk sağlığına karşı dikkatli olmaları gerektiği önemini vurguladı.

"SORUNLARIN ÇÖZÜLECEĞİ KONUSUNDA ÜMİTLİYİZ"

İnsanlara işe yarayan bir aşı sunmanın ve insanların çoğunun bu aşıyı yaptırmasını sağlamanın da zorlukları olacağını ifade eden Gates, ABD'de lojistik kısmının da 'biraz karışık' olduğunu, ancak bu sorunların çözüleceği konusunda 'umutlu' olduğunu belirtti. Gates, "Bence erkenden katılan yeterince insan olacak, insanlar güvenlik konusunda daha da fazla kanıt görecekler ve zamanla, hastalığın yayılmasını durdurmak için ihtiyacımız olan artı yüzde 70 seviyeye ulaşacağız" diye ifade etti.

YENİ TİP KORONAVİRÜS MASKESİ GELİŞTİRİLDİ

İngiltere'de Kovid-19 ve grip dahil temas halinde virüsleri öldürdüğü öne sürülen maske geliştirildi. Maskenin, nano-bakır antiviral bir katman dahil 5 katlı olduğuna dikkat çekildi.

Yeni antiviral yüz maskesi, Nottingham Trent Üniversitesinde görevli bir bilim insanı tarafından hazırlandı .Kullanılan nano-bakır materyalin, partiküllerle temas ettiğinde virüsün ölmesini sağlayan ve çoğalmasını engelleyen iyonlara sahip olduğu açıklandı. Deneylerde maskenin 7 saatten uzun süre Kovid-19 ve grip virüslerinin yüzde 90'ından fazlasını öldürebildiği, yüzde 99,98 oranında filtreleme özelliğine sahip olduğu gözlendi.

Maskeyi tasarlayan bilim insanı Dr. Gareth Cave, "Maskenin temas halinde virüsleri etkisiz hale getirdiği kanıtlandı. Maskenin aralık ayında satışa sunulması amaçlanıyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR