Bu kişilere aylık 1477 TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın!

Devlet tarafından yapılan son açıklamalar kapsamında Silikozis hastalığına sahip olan bireyler için destek ödemeleri sağlanacağı bildirildi. Silikozis hastalığı nedir? Silikozis aylığından kimler yararlanabilir?

Bu kişilere aylık 1477 TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 5.08.2020 15:51:04

Devlet tarafından yapılan son açıklamalar kapsamında Silikozis hastalığına sahip olan bireyler için destek ödemeleri sağlanacağı bildirildi. Silikozis hastalığı nedir? Silikozis aylığından kimler yararlanabilir? gibi pek çok soru gündemimizde ki yerini almasıyla beraber ön plana çıkmaktadır. Silikozis hastalığı ve yapılan destek ödemeleri ile ilgili tüm detayları haber kaynağımız üzerinden öğrenebilirsiniz. Sosyal devlet anlayışı kapsamında devlet tarafından Silikozis hastalığı için destek ödeme fırsatı geliyor. İşte ayrıntılar…
 
Sosyal devlet anlayışı kapsamında pek çok vatandaşımız için sunulan fırsatlar kapsamında çalışma fırsatını elde edemeyen bireyler için sağlık durumu iyi olmayan bireyler için aylık ödeme yapılıyor. Silikozis hastalığı bu hastalık durumları arasında bulunmasıyla beraber pek çok vatandaşımız için yapılan ödemeler umut kaynağı oluyor. Peki, Silikozis hastalığı nedir? Kimler yararlanabilir? Tedavisi ve atlatılması güç olan hastalık olarak bilinen Silikozis hastalığı akciğerlere zarar vererek vatandaşlarımızın çalışma hayatını sonlandırabilmektedir. İşte konuya dair tüm detaylar…

SİLİKOZİS HASTALIĞI NEDİR?

Silikozis hastalığı, doğada mineral olarak yer alan kristalize bir madde olmaktadır. Bu maddenin delinmesi, kesilmesi ya da işlemek gibi işlemler sonucunda toz haline gelmesiyle beraber soluma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Böylelikle bu maddenin solunması durumunda vücut ters tepki gösteriyor ve büyük hastalıklara yol açmaktadır. Tozu soluyan kişilerin bu madde akciğerlerine temas etmesiyle birlikte zedeleme olanağına sahip olmaktadır. Böylelikle vatandaşlarımız için güçlü bir hayat mücadelesi bulunarak zorluk çekmektedirler.
Kot taşlama ve kumlama işlemlerinde çalışan işçiler Silikozis hastalığına en çok yakalanan kesimler arasında bulunmasıyla birlikte sağlıklarını olumsuz olarak etkilemektedirler. Genellikle buralar da çalışan işçiler bilinçsizce minareli akciğerlerine soluyarak bu hastalığa kapılmaktadırlar. Uzun bir süre hiçbir belirti göstermeden vücutta gizlenmesiyle beraber 20 yıl boyunca akciğerlerde maddeler yaşayabilmektedir. Bu sebepten ötürü maalesef bu hastalığın erken tedavisi bulunmamaktadır. Böylelikle akciğerler bu maddeyi taşıyarak iflas etme ya da akciğer kanseri gibi önemli hastalıklara sebebiyet vermektedir. Ancak devlet tarafından yapılan son dakika açıklamaları ile vatandaşlarımız için müjdeli haber verilmesi ile birlikte kendileri için umut kaynağı olmayı başarmışlardır.


SİLİKOZİS AYLIĞI İLE İLGİLİ DETAYLAR!

Silikozis hastalığına yakalanan bireyler için bağlanan Silikozis aylığı pek çok vatandaşımız için müjdeli haberler kapsamında bulunmaktadır. Devlet tarafından belirlenen şartlar kapsamında bu aylık ödemelerinden yararlanma olanağına sahip olabilirsiniz. Devlet hastanesi tarafından alınması gereken en az yüzde 15 derecede ki rapor sayesinde Silikozis aylığından yararlanma olanağına sahip olabilir ve çalışmadığınız bu süreç içerisinde kendiniz için destek sağlama fırsatını bulabilirsiniz.

Silikozis aylığından yararlanmak için almış olduğunuz raporun oranı ile birlikte Silikozis aylık ödemeleri değişiklik gösterebilmektedir. Sosyal devlet anlayışı kapsamında verilen bu destek ödemeleri pek çok vatandaşımız için umut kaynağı olurken rapor oranlarına göre ödenen ödemeler şu şekildedir:
  • %15 ve %34 arası hafif oranda Silikozis hastası vatandaşlara 1.160,50 lira ödeme yapılır.
  • %35 ve %54 arası orta oranda Silikozis hastalarına 1.326,30 lira ödeme yapılır.
  • %55 ve üstü rapora sahip olan ağır Silikozis hastalarına 1.477,87 lira ödeme yapılır.
Ayrıca Silikozis aylığından yararlanabilmek için başvuru işlemlerinizi;
  • Sosyal Güvenlik Kurumu,
  • Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfına bizzat gitmeniz doğrultusunda gerçekleştirme fırsatını elde edebilirsiniz.
SİLİKOZİS AYLIĞI BAŞVURU EVRAKLARI

Silikozis hastalığına yakalanan bireyler için devlet tarafından yapılan açıklamalar kapsamında gerekli olan evraklar arasında Silikozis hastalık oranının yazdığı Sağlık Kurulu raporu ve nüfus cüzdanınız bulunmaktadır. Bu kapsam doğrultusunda başvuru işlemlerinizi gerçekleştirme olanağına sahip olabilirsiniz.
Ayrıca;
  • Ödemeler aylık olarak yapılıyor.
  • Yatırılacak olan ilk maaş Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleşiyor.
  • Silikozis hastası vefat ederse dul kalan eşine %50'si veriliyor.
  • Vefat eden silikozis hastasının çocuğu yoksa dul kalan eşine maaşın %75'i veriliyor.
  • Eğer başka devlet kurumları sigortanız olmadığı için sizi geri çevirirse ilk iş olarak Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'na başvurun.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR