Bu kişilere aylık 700 TL ödeme yapılacak! Herkes Faydalanabilecek

Devletimiz Korona virüs salgını sonrasında milyonlarca vatandaşımıza karşılıksız ve ciddi oranda maddi yardımlar yapmaya başladı. Özellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yapılan yardımların tamamı ihtiyaç sahiplerine yönelik oldu.

Bu kişilere aylık 700 TL ödeme yapılacak! Herkes Faydalanabilecek
Yayın Tarihi: 1.07.2020 14:35:00

Devletimiz Korona virüs salgını sonrasında milyonlarca vatandaşımıza karşılıksız ve ciddi oranda maddi yardımlar yapmaya başladı. Özellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yapılan yardımların tamamı ihtiyaç sahiplerine yönelik oldu. 700 TL’ye kadar hibe ödemelerin yapılacağı konu ise çocuk sahibi olan vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Normal şartlarda 600 TL olan çocuk doğum parası devletin yardım ödemeleri ile alakalı yapmış olduğu güncelleme ile beraber 700 TL’ye kadar çıkartıldı. Sağlıklı doğum yapmış yani canlı doğum yapmış olan tüm vatandaşlarımız bu ödemelerden faydalanabilecek. Ayrıca 15 Mayıs 2015 tarihi itibari ile canlı doğumu olmuş olan her bir çocuk için 700 TL ödeme alabilirsiniz. Devletimiz sosyal devlet olanaklarından tüm vatandaşlarımızın faydalanabilmesi adına ciddi ödemeler yapıyor. Yapılan bu ödemelerin tamamı karşılıksız ve geri ödemesiz bir şekilde yapılıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nezdinde başlatılan bu yardım programı ile beraber bugüne kadar toplam 700 bin canlı bebek doğumu için ödemeler yapıldı. Devlet her çocuk için ayrı ayrı 700 TL ödeme yapıyor. Alınacak olan ödemeler için vatandaşlarımızın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı birimlere başvuru yapmaları gerekiyor. Ancak öncelikli olarak başvuru yapacak olan kişilerin, bebekleri için kimliklerinin çıkartılmış olması gerekmektedir. Kimliği çıkartılmamış bir bebek için herhangi bir şekilde doğum parası alınamaz. O nedenle henüz yeni canlı doğum olmuş ise mutlaka öncelikle kimliğinin çıkartılmış olması gerekiyor. Eğer canlı doğum olmuş ancak henüz kimliği çıkartılmamış ise 700 TL çocuk yardımı parası ödemesi yapılmaz. 

HER CANLI ÇOCUK DOĞUMU İÇİN AYRI AYRI 700 TL ÖDEME

Türkiye’de her gün yüzlerce yeni bebek doğumu gerçekleşmektedir. Yeni yapılan araştırmalara göre sadece Ankara’da geçtiğimiz hafta içerisinde binlerce bebek doğdu. Bu da aile yapısının ve ekonomisinin dinamik tutulması gerektiği anlamına geliyor. Eğer bir bebek doğumu gerçekleşiyorsa o bebeğin en temel ihtiyaçlarının ebeveynleri tarafından karşılanması gerekiyor. Ancak ebeveynleri karşılayacak güce sahip değil ise mutlaka devletten yardım almalıdır. Devletimiz her canlı doğumu olan bebek için 700 TL ödeme yapıyor. Yapılan bu ödemeler herhangi bir şekilde karşılıklı değil, herhangi bir şekilde geri ödemesi olmuyor. O nedenle ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın canlı çocuk doğumundan ve kimliğinin çıkartılmasından sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmaları gerekiyor.


ÇOCUK DOĞUM PARASI İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPILIR?

Canlı çocuk doğumu parası için vatandaşlarımızın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmaları gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları her ilçede kaymakamlık binalarına yakın bir şekilde kurulur. Eğer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yerini bilmiyorsanız mutlaka kaymakamlığınızı arayarak bilgi almalısınız.

ÇOCUK DOĞUM PARASI NE KADAR ÖDENİYOR?

Çocuk doğum parası her canlı çocuk doğumu için 700 TL olarak ödenmektedir. Devletimiz bu konuda düzenli olarak zam yapmaktadır, bu ödemeler geçtiğimiz haftalarda 600 TL’ydi. Kimliği çıkartılmış olan çocuk için hemen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabilirsiniz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR