Buket Aydın kimdir neden kovuldu? Semiha Şahin kimdir

Kanal D ekranlarında sunduğu ana haber bültenleriyle adından söz ettiren Buket Aydın bugün itibariyle yerini Semiha Şahin'e bıraktı. Başka bir deyişle kovuldu. Peki Buket Aydın neden kovuldu? Semiha Şahin kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte kariyeri...

Buket Aydın kimdir neden kovuldu? Semiha Şahin kimdir
Buket Aydın'ın Kanal D Ana Haber'deki görevine son verildi.
Yayın Tarihi: 26.04.2019 20:51:00

Türkiye'nin en önemli kanallarından birinde ana haber sunuculuğunu üstlenen Buket Aydın'ın kariyerinde önemli bir gelişme yaşandı. Bugün Kanal D Ana Haber'i izlemek isteyen izleyiciler güzel sunucuyu karşılarında göremedi ve Buket Aydın neden yok? Buket Aydın Kanal D'den kovuldu mu gibi sorular sormaya başladı. İşte detaylar...

Geçtiğimiz günlerde hakkında çıkan 'kovuldu' iddialarıyla gündeme gelen Buket Aydın'ın görevine bugün resmen son verildi.  Aydın'ın yerine artık Semiha Şahin ekranlarda yer alacak. Peki Semiha Şahin kimdir, kaç yaşında, nereli, Instagram hesabı ve kariyeri...
 

Buket Aydın kimdir?

Buket Aydın (d. 1 Ocak 1985, Bursa), Televizyon haber sunucusu. Burslu olarak girdiği “İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü”nden mezun oldu. Attila İlhan’ın şiirleri üzerine master yaparak yüksek lisansını tamamladı. Kadıköy’de bulunan Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu’nda eğitim alarak iyi dereceyle mezun oldu.

Bir sene özel bir radyoda haber spikerliği yaptıktan sonra Kanaltürk kanalına girerek spor bülteni ve daha sonra hafta sonu ana haber bültenlerinde sunuculuk yaptı. Kanal Türk’ten ayrıldıktan sonra TRT Türk kanalına geçerek program sunuculuğu yapan Buket Aydın 2011 yılı Nisan ayında yeniden yapılanmaya geçen NTV’ye transfer olarak haber kuşaklarında sunuculuk yapmaya başladı.

NTV’de hafta içi 23.00’da başlayan Gece Bülteni Kuşağını sunmuştur. Aydın, aynı zamanda Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğretim görevlisidir. 2013 yılında iş adamı Erce Baykal’la evlenmiştir.

ÖDÜLLERİ
En iyi Haber Spikeri Ödülü, Düzce Üniversitesi
2016 Anadolu Medya Ödülleri
4. Fashion TV Eyewear Moda Ödülleri (En iyi Giyinen Kadın Haber Sunucusu)
İnternet Medyası Yılın En İyileri Ödüllleri, (Yılın Kadın Haber Spikeri Ödülü)
İnternet Medyası Yılın En İyileri Ödüllleri, (Yılın Gece Haberleri Bülteni, 'Gece Bülteni Kuşağı')

semiha şahin


Semiha Şahin kimdir?
Semiha Şahin, televizyon haberleri sunucusudur. 1981'de İstanbul'da doğmuştur. 2005 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi, Medya ve iletişim bölümünü bitirmiştir. Üniversite yıllarında çeşitli basın yayın kuruluşlarında çalışmaya başlamıştır. Mezun olduktan sonra bir yıl İngiltere'de Reklamcılık ve Halkla ilişkiler eğitimi almıştır. O sırada Bournemouth 2CR FM ve BBC Türkçe servisinde staj yapmıtır.

Profesyonelliğe ilk adımı SKY Türk’te atmıştır. Üç yıl Muhabirlik ve Spikerlik yaptıktan sonra Eylül 2010’da CNN TÜRK ailesine katılmıştır. “İstanbul’daki Anadolu”, “Cepteki Bomba: Kredi Kartları”, “Beş Yıllık Mucize: Akhisar” başlıklı haber dizilerini hazırlamıştır. 2016’da ABD Dışişleri Bakanlığı’nın daveti ile yaklaşık bir ay süreyle çeşitli eyaletlerde ‘Araştırmacı Gazetecilik’ seminer ve toplantılarına katılmıştır.

Yaklaşık 3,5 yıl hafta içi her gün ‘Güne Merhaba’ haber programını sunmuştur. Şimdilerde Hafta Sonu Ana Haber bülteni ile gündemi aktarırken, hafta içi konuklarla Türkiye’nin ve dünyanın siyaset gündeminin ele alındığı ‘Türkiye'nin Gündemi' programını sunuyor.

Tüm tecrübesini İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde öğrencileri ile paylaşmaktan da büyük mutluluk duyuyor. İyi derecede İngilizce bilen Şahin, pilates ve yoga yapıyor. Yeni yerler görmeyi, kampa gitmeyi seviyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR