Bunamaya Çözüm Evlilik

Bilim insanlarına göre evlilik alzheimer ve bunama riskini en aza indiriyor.

Bunamaya Çözüm Evlilik
Yayın Tarihi: 29.11.2017 16:46:00

İngiltere'de University College London için çalışan bilim insanları, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika ile Asya’dan 800 bin kişinin katıldığı 15 farklı araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Yayınlanan makaleye göre, bekarların evli kişilere nazaran bunama riski yüzde 42, dulların ise yüzde 20 oranda daha yüksek. Evli insanların sosyal etkileşim seviyelerinin daha yüksek olmasının, çiftlerin daha sağlıklı bir yaşam geçirmelerini sağladığı düşünülüyor. Dul olanlarda ise eşin ölümüne duyulan üzüntünün stres seviyesini artırması söz konusu.

Birleşik Krallık Alzheimer Araştırmaları Derneği’nden Dr. Laura Phillips, evliliğin ömrü uzattığı ve sağlığa iyi geldiğiyle ilgili birçok araştırma yapıldığını evli insanların gelir seviyesinin daha yüksek olduğu gözlemlenirken, bunun da sağlığa olumlu katkı yaptığını belirtiyor.
Sağlıklı bir hayat için fiziksel, zihinsel ve sosyal olarak  aktif olmanın herkes için gerekli olduğunu savunan Dr. Phillips, “Eşler sağlıklı alışkanlık kazanmak konusunda birbirlerini cesaretlendiriyor, birbirlerinin sağlık durumunu takip ediyor ve birbirlerine sosyal destek sağlıyorlar.” diyor. Araştırmacılar, sosyal etkileşimin zihinsel esnekliği artırdığını ve bu sayede insan zihninin daha sağlıklı çalıştığına dikkat çekiyor. 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR