Burulan Bıyıkların/Sakalların Mikrop Taşıdığını Biliyor Musunuz?

Sakal ve bıyık bir erkeğin makyajıdır. Sizi daha seksi ve sert gösteren sakallarınız ve bıyıklarınız mikrop yuvasıdır. Bıyıklarınızı değil de mikropları buruyorsunuz beyler.

Burulan Bıyıkların/Sakalların Mikrop Taşıdığını Biliyor Musunuz?
Yayın Tarihi: 1.09.2019 21:26:00

Daha sert ve seksi gözükmesini sağlayan en önemli durum öyle gözüküyor ki sizi çekici yaparken bir taraftan da sağlığınızı elinizden alıyor. Çin, Kore ve Japonya gibi ülkeler de pek sakal ve bıyık bırakılmadığından dolayı bu tür rahat ülkeler olsa da en başta Türkiye olmak üzere bıyık ve sakal seven ülkeler çok var. Dış görünüşte sizi siz yapan şeyin sakallarınız olsa da hatta bıyıklar ve sakallar kesildiği zaman çok komik hal alınsa bile mikrop yuvasını 7/24 yüzünüzde taşıdığınızı bilmeniz de fayda var. 

Bıyıklarınızı burup yüzünüzü ellediğiniz zaman ile tuvalete gidip elinizi sokup çıkartıp yüzünüze sürseniz çok daha az mikrop bulaşmış olur diyebilirim. 
 

Sakal modası son yıllarda giderek yaygın olmaya başladı. Mikrobiyologlar yaptıkları son araştırmada sakalın ve bıyığın tuvaletten daha fazla bakteri topladığını öne sürmüştür.
 

Tuvalet Bakterisi Yüzünüzde

ABD’deki Quest Diagnostics şirketinden Dr. John Golobic’in yaptığı çalışmada, fazla sayıda insan sakalında bakteri araştırması yapmıştır. Bazı sakallarda bakteri normal seviyedeyken bazı sakallarda tuvaletlerden çok daha fazla bakteri bulundu. Yiyin, için... sonra onu yüzünüzde taşıyın. Aman beyler biraz dikkatli olalım bakımlarını aksatmayalım.


Sakallarına Dokunma 

Araştırma sonucunda “kolay kolay şaşıran biri değilimdir. Ama buna şaşırdım.” Yorumunda bulunan Dr. Golobic, bu durum karşısında “ elinizi, yüzünüzü iyice yıkamak, bıyığınızı burmamak ve sakalınızla oynamamak” gerektiğini söylemiştir. Dr. Golobic, “ellerinizi mümkün mertebe yüzünüzden çekin” diye uyarılarda bulundu.


Bıyıklı Türk Erkekleri

Sakalın her türlüsü risklidir. Keçi, bıyık, kirli sakal... hepsine aynı özeni göstermeniz gerekiyor. Üzerimizde büyük tehlikeli kara bulutlar dolaşıyor. Merakınız var ve seviyorsunuz elbette ancak bakımlarını yapıp hijyene önem verin.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR