Çalışan annelere Para yardımı yapılıyor! Hemen başvuru yapın!

Sigortalı olarak çalışmakta olan anneler için çocuklarını kreşe vermeleri halinde annelere çeşitli yardımlar yapılabiliyor. Bu yardımlardan en önemlisi ise çocuğunu kreşe veren anneye kreş parası yardımı olmasıdır

Çalışan annelere Para yardımı yapılıyor! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 11.07.2020 15:38:00

Sigortalı olarak çalışmakta olan anneler için çocuklarını kreşe vermeleri halinde annelere çeşitli yardımlar yapılabiliyor. Bu yardımlardan en önemlisi ise çocuğunu kreşe veren anneye kreş parası yardımı olmasıdır. Özellikle sigortalı olarak çalışan annelerin büyük bir kısmı çocuğunu kreşe vermek zorunda kalıyor. Bu da anneleri ve aileleri ekonomik olarak yıpratabilecek bir seviyeye ulaşabiliyor. İnsanların rahat bir şekilde çocuğunu kreşe verebilmeleri için başlatılan kreş yardımı parası ile beraber annelerin ekonomik özgürlükleri yeniden kazandırılmış oluyor. Eğer siz de çocuğunuzu kreşe verdiyseniz ve sigortalı olarak çalışıyorsanız mutlaka çocuğunuzun kreş parasını ödemesi için devlete başvuru yapmalısınız. Yapacağınız başvurular neticesinde devletimizden rahat bir şekilde kreş yardımı alabilirsiniz. İşte kreş yardımı ile alakalı tüm ayrıntılar…

Sigortalı olarak çalışan annelerin çocuklarını iş saatleri içerisinde kreşe vermeleri, onları hem psikolojik olarak hem de ekonomik olarak yorabiliyor. Özellikle asgari ücretli çalışan annelerin çocuklarını kreşe vermeleri demek Türkiye şartlarında en az 800 TL demektir. Bu da ekonomik olarak zorlanmanın en temel sebeplerinden bir tanesi oluyor. Çocuğun kreşte harcaması için verilen harçlıklar, okul servisi ücreti ve okul harçlığı gibi harcamalar sonucunda bir çocuğun ortalama aylık masrafı 2 bin TL’yi bulabiliyor. Bu da aileleri ekonomik olarak yoran ve zorlayan en temel sebeplerden bir tanesidir. Devlet bu ekonomik zorluğu bildiği için yeni başlatmış olduğu kampanyalar dahilinde insanların daha rahat geçinebilmeleri için kreş yardımı programı başlattı. Başlatılan bu kreş yardımı programı ile beraber ailelerin aylık 900 TL’ye kadar kreş yardımı alabilmeleri mümkün hale geldi. Vatandaşlarımızın ekonomik zorluk durumlarından istifade etmeden onlara ekonomik olarak yardım eden devletimizin başlatmış olduğu kreş yardım programı ile alakalı tüm ayrıntılar…

BAKICI YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?
  • Bakıcı talebinde bulunan aile ile bebeğe bakacak olan kişinin aynı ilde ikamet ediyor olması gerekir. Her iki tarafında bakıcı yardımı projesinin sürdürüldüğü illerde yaşıyor olması da önemlidir.
  • Hem bakıcının hem de aile fertlerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması da aranılan şartlardan biridir.
  • Bakılacak bebeğin 0-2 yaş aralığında olması şarttır. (24. Ay dâhil olmak üzere)
  • Annenin bir işyerinde SGK bünyesinde sigortalı olarak çalışıyor olması ve asgari ücretin brüt tutarının 2 katından az maaş alıyor olması lazımdır.
  • Çocuk bakıcısının 18 yaşından büyük olması ve bakılacak bebeğin anne ile babasının 3. Dereceden akrabası olmaması da mühimdir.
  • Çocuk bakıcısının kadın olması ve en az ilkokul mezunu olması da istenilen şartlar arasındadır.
  • Annenin bakıcı yardımı kapsamında başka bir aileye çocuk bakıcısı olarak beyan edilmemiş olması da önemli bir detaydır.
KREŞ YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?
  • Kreş yardımında ilk belgelenmesi istenilen konu; hem anne hem de babanın çalışmasıdır. Özellikle kreş yardımı için annenin SGK bünyesinde sigortalı olarak çalışıyor olması önemlidir.
  • Başvuruyu yapacak kişinin T.C. vatandaşı olması gerekir.
  • Kreş yardımı alacak kişinin; Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya illerinden bir tanesinde ikamet etme zorunluluğu bulunuyor.
  • Kreş yardımında etkili olan diğer faktörler ise; çocuğun yaşı ve sigortalı olarak çalışan annenin aldığı maaştır. Kreş yardımı öncelikli olarak düşük maaş alan ve çalışma süresinde çocuğa bakacak kimsenin olmadığı kişilere verilir. Devlet 0-5 yaş arası çocukların kreş masraflarını üstlenirken; 5 ve daha büyük yaşlardaki çocuklar için anaokulu desteği verilebilir.
KREŞ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Kreş yardımı için ailelerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na ya da her ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmaları gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan aracı bir kurumdur. O nedenle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmanız daha kolay olacaktır.
 
 
 
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR