Canan kaftancıoğlu tutuklandı mı? Dava sonucu ne oldu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu davası ne oldu? Canan Kaftancıoğlu davasında son durum ne dava sonucu açıklandı mı? CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün hakim karşısına çıkıyor. Kaftancıoğlu için istenen ceza belli oldu.

Canan kaftancıoğlu tutuklandı mı? Dava sonucu ne oldu
Yayın Tarihi: 18.07.2019 13:37:00

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davada yeni duruşma, 18 Temmuz Perşembe günü görülüyor. Kaftancıoğlu, "Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yargılanıyor. Peki Canan Kaftancıoğlu davasında karar açıklandı mı?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 7 yıl önceki sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılanıyor. Canan Kaftancıoğlu'nun tweetleri nedeniyle açılan davada, bugün yeni duruşma yapılacak. CHP İstanbul İl örgütünden ve CHP teşkilatından birçok isim, İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için adliyeye geldi. Canan Kaftancıoğlu'nun 17 yıla kadar hapsi isteniyor.

CANAN KAFTANCIOĞLU DAVASI KARARI AÇIKLANDI MI?

Canan Kaftancıoğlu'nun yargılandığı davada ara karar açıklandı. Canan Kaftancıoğlu'nun 17 yıla kadar hapsi istenen dava, 6 Eylül 2019 tarihine ertelendi. Savcı, duruşmada sunduğu mütalaasında, Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya paylaşımlarında, “halkı zincirleme şekilde kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “birden çok kez silahlı terör örgütü propagandası yapma, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama”, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlarından 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR