Çarpışma dizisinden Türkiye'de bir ilk! Finaldeki çarpışma sahnesi emsal olacak

Show TV'nin iddialı yeni dizisi Çarpışma geçtiğimiz Perşembe ilk bölümüyle ekranlara geldi. Dizinin çok konuşulan çarpışma sahnesinde ise Türkiye'de bir ilke imza atıldı.

Çarpışma dizisinden Türkiye'de bir ilk! Finaldeki çarpışma sahnesi emsal olacak
Yayın Tarihi: 24.11.2018 14:52:00

Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Elçin Sangu, Onur Saylak, Melisa Aslı Pamuk, İsmail Demirci, Erkan Can, Mustafa Uğurlu ve Alperen Duymaz’ın paylaştığı Çarpışma ilk bölümüyle nefes kesti.

Çok konuşulan dizinin olaylı sahnelerinden biri de bölüm finalindeki meşhur çarpışma sahnesiydi. 

Bu sahneyle Türkiye'de bir ilke imza atan Çarpışma, oldukça kaliteli işlere imza atıyor. Benzeri Hızlı ve Öfkeli filminde kullanılan bu sistem Türk dizi ve film sektörü için emsal niteliği taşıyor.



Peki o çarpışma sahnesi nasıl çekildi? İşte detaylar...


Çarpışma sahnesi için Almanya’dan özel getirilen Computer Control System (CCV) kullanıldı. Aslında bu sistem laboratuvar ortamlarının dışında da kullanılan kaza test sistemi... Sistemi kurma hazırlıkları 20 gün sürdü, 2 Alman mühendis ve 2 de Türk tekniker görev aldı. Kaza sahnesi için 4 arabaya da bu sistem takıldı.

Sistem kurulduktan sonra bir hafta test edildi. Çarpışmalar için araçlara özel yazılım yapıldı ve her bir araca yazılımlar ayrı ayrı programlandı. Sahne için yedekler de dahil 8 tane araç alındı.

Dizinin bu sahnesi Türk dizi ve sinema sektöründe, şu ana kadar bir sahnede en fazla arabanın çarpıştığı sahne olarak tarihe geçti. 

Ayrıca bu sahne için yağmurlama yapıldı ve bu yağmurlama sahneye özel tasarlandı.

6 gün süren çekimlerde yağmurlama için tam tamına 360 ton su kullanıldı.

Çarpışma sahnesinde kullanılan sistemin bir benzeri, Hollywood’da "Hızlı ve Öfkeli" film serisinde kullanılmıştı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR